2022. július 7., Apollónia

Riasztó

#gyilkosság #aszód

Tényfeltáró vizsgálatot rendeltek el az aszódi kettős gyilkosság ügyében

Barna Benedek 2022.06.03. 18:23

A gyanú szerint az apjuk ölhette meg a két tizenéves Heves megyei lányt, amikor láthatáson voltak nála. A rendőrség az eset részleteit, előzményeit szeretné feltárni.

 

Tényfeltáró vizsgálatot rendelt el az országos rendőrfőkapitány az Aszódon múlt héten elkövetett kettős gyilkosság ügyében – írta meg az MTI.

 

Ahogy arról az Egri Ügyek is beszámolt, a napokban találták meg egy 14 és 16 éves Heves megyei lány holttestét a Pest megyei település egyik társasházában. A lányok láthatáson voltak apjuknál, a gyanú szerint a férfi ölte meg őket a lakásában. Ezt követően az apa a vonat elé vetett magát a Heves megyei Adács közelében, de az öngyilkossági kísérlete sikertelen volt.

 

Később kiderült, hogy a fiatalokat egyébként már napok óta keresték, és a rendőrök jártak is a társasházban, ahol a 14 és 16 éves lányok már holtan feküdtek, de nem látták indokoltnak, hogy feltörjék a lakást.

D__MI20220527001
Bűnügyi helyszínelők egy aszódi társasházban, ahol két holttestet találtak (Fotó: Mihádák Zoltán / MTI)

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata pénteken a honlapján közzétett közleményében őszinte részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak és együttérzését mindenkinek, akit a súlyos tragédia megrendített.

 

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányságon emberölés miatt folyik nyomozás. Az eset részleteinek, előzményének feltárása, az ezekből levonható konkrét és általános következtetések megállapítása érdekében az országos rendőrfőkapitány teljeskörű tényfeltáró vizsgálatot rendelt el – közölték.

 

A 24.hu megkereste a Központi Nyomozó Főügyészséget (KNYF), hogy megtudjuk, ők is indítanak-e vizsgálatot a történtek tisztázása érdekében. A portál emellett arra is rákérdeztünk, hogy történt-e feljelentés az ügyben a rendőri és az ügyészségi intézkedés miatt. "Tájékoztatom, hogy a megkeresésben megjelölt adatokkal a Központi Nyomozó Főügyészségen nyomozás nem indult, feljelentés az ügyben továbbra sem érkezett" – tájékoztatott a KNYF.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló