2021. október 17., Hedvig

Riasztó

#heves megye #katasztrófavédelem #tűzoltók #szabadtéri tűz

Több helyen is lángolt a száraz növényzet csütörtökön Heves megyében

Barna Benedek 2021.09.17. 16:58

Négy szabadtéri tűzről és három közlekedési balesetről számoltak be.

 

Az elmúlt 24 órában kettő személyi sérüléssel és egy anyagi kárral járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába – számolt be pénteken a police.hu.

 

Ahogy azt az Egri Ügyek is megírta, három gépkocsi volt a részese annak a balesetnek, amely az M3-as autópálya Vásárosnamény felé vezető oldalán történt, az 51-es kilométernél, Kerekharaszt térségében, csütörtök reggel. Az ütközés során többen is megsérültek.

 

A katasztrófavédelem közlése alapján a másik személyi sérüléses eset Verpelét és Kisnána között történt, csütörtökről péntekre virradó hajnalban: itt árokba csapódott és felborult egy személyautó, és a baleset következtében egy ember megsérült.

 

Megyénk tűzoltói amellett, hogy a fenti eseteknél műszaki mentést végeztek, egy Kékestető közelében megsérült túrzónak is segítettek. A bajba jutott embert a gyöngyösi hivatásos tűzoltók kézi erővel hozták le a túraútvonalról, és átadták a mentőknek.

szaraz-fő-tűz-katved
Fotó: Katasztrófavédelem – Képünk illusztráció

Ezen kívül négy tűzesetről is beszámoltak:

 

Verpeléten, a Micsurin utcában száraz fű égett, mintegy fél hektáron. Az egri hivatásos tűzoltók két vízsugárral oltották el a lángokat.

 

Erken, a Kassai utcában bozótos égett. A jászárokszállási hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal és puttonyfecskendővel oltották el a tüzet.

 

Adácson, a Hadak útján kétszáz négyzetméteren égett száraz fű. A tüzet a gyöngyösi hivatásos tűzoltók oltották el kéziszerszámokkal. A tűz következtében megsérült a villanyvezeték is, melyet az áramszolgáltató szakemberei kijavítottak.

 

Kompolton, a Deák Ferenc utcában egy elhanyagolt, romos ház udvarán égett összehordott szemét, száraz fű. A tüzet a füzesabonyi hivatásos tűzoltók vízsugárral oltották el.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló