2021. június 24., Iván

Riasztó

#tűz #tűzoltók #száraz növényzet

Sűrű volt a hosszú hétvége Heves megye tűzoltóinak: főleg a lángoló növényzet adott munkát nekik

2021.04.06. 15:19

Épülettüzekhez és közlekedési balesetekhez is ki kellett vonulniuk.

Összesen 40 alkalommal vonultak Heves megye tűzoltói a húsvéti hosszú hétvégén - számolt be kedden a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

 

Mint írták, a 25 tűzesetet és 11 műszaki mentést összesen 24 hivatásos és 2 önkormányzati tűzoltóegység, valamint 1 önkéntes tűzoltó egyesület kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 4 téves jelzés is érkezett a megyei műveletirányító ügyeletre.

 

Huszonkét alkalommal gyulladt meg megyénkben elszáradt növényzet és hulladék az elmúlt négy nap során. A hivatásos, önkormányzati és önkéntes tűzoltók vízsugarakkal és kéziszerszámokkal fékezték meg a viszonylag kis területekre kiterjedt lángokat. 

 

Egy tanyaépület szobája égett péntekre virradó hajnalban Szilvásvárad és Bükkmogyorósd között. A tüzet a szilvásváradi önkéntes tűzoltók oltották el, az épületből egy gázpalackot kihoztak, melyet hőhatás nem ért. A tűzben senki sem sérült meg. 

szilvas-tuzolt
(Fotó: Papp László tűzoltó őrmester, Szilvásvárad Önkéntes Tűzoltó Egyesület)

Tűz keletkezett a hatvani kórház egyik épületszárnyának első emeletén, a Balassi Bálint úton, vasárnapra virradó hajnalban. A helyszínre huszonkét tűzoltó vonult 7 gépjárművel. A kórház egyik kórtermében berendezési tárgyak égtek, melyeket egy vízsugárral, valamint a kórház fali tűzcsapjáról rövid időn belül eloltottak. A tűz a kórterem ablaka alatt álló sátorra is átterjedt, az egységek ennek lángjait is megfékezték. A munkálatok idejére három kórtermet ürítettek ki az első emeleten, az intézkedés huszonhárom embert érintett. A tűzesetet a megyei katasztrófavédelem vizsgálja.

 

A kéményben lerakódott korom gyulladt meg Pétervására, Petőfi Sándor útján vasárnap este. A város hivatásos tűzoltói a kazánból eltávolították az éghető anyagot, tisztítónyíláson keresztül megkotorták a kéményt. Az egység a kémény használatát felülvizsgálatig megtiltotta, a fűtést a lakók más módon meg tudták oldani, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

 

A műszaki mentések során jellemzően közúti baleseteknél kérték a tűzoltók segítségét Egerben, Gyöngyösön és Mezőtárkányban. A hivatásos tűzoltók minden alkalommal áramtalanították a balesetet szenvedett járműveket, ezen kívül a gyöngyösi tűzoltók a mentőknek segítettek, hogy egy beteg ember ingatlanába be tudjanak jutni. 

 

(Indexfotó: pikrepo.com - Képünk illusztráció) 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló