2024. július 13., Jenő

Riasztó

#ügyészség #sofőr #motoros #busz #autós

Részeg egri autós és egy motoros balesetet cserbenhagyó buszsofőr is az ügyészség célkeresztjében

Nagy Donát 2021.06.15. 08:38

Van, akit semmi sem érdekel, csak halad tovább és tovább.

Az Egri Járási Ügyészség cserbenhagyás vétségével és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével vádolta meg

 

Az Egri Járási Ügyészség szerint egy 46 éves nő 2021. január elején a kora esti órákban Egerben az Egri úton ittas állapotban közlekedett autójával.

Egy balra bekanyarodási manőver során azonban először az útpadkára hajtott, majd visszatérve az úttestre két másik járműnek is nekiütközött.

A nő által okozott balesetben személyi sérülés nem történt, a sofőr pedig megállás nélkül elhajtott a helyszínről. Az Egri Járási Ügyészség cserbenhagyás vétségével és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségével vádolta meg a nőt.

 

Szintén a központi járási ügyészség emelt vádat azzal a menetrend szerinti autóbuszt vezető férfival szemben, aki 2020. szeptemberében Mátraháza és Mátrafüred között haladt a járművével, amikor - tőle függetlenül - az őt megelőző két motoros a szeme előtt összeütközött és közülük az egyik az úttestről lesodródva a fás, erdős részére csúszott.

bus-6054444_1280
Illusztráció. Fotó: Pixabay

 

A sofőr a balesetet követően annak helyszínén nem állt meg, hanem folytatta útját anélkül, hogy meggyőződött volna arról, hogy bárki megsérült-e, vagy segítségnyújtásra szorul-e.

A balesetben sérült motoros, életveszélyes sérüléseket, koponyalapi és arccsont törést, combcsont törést szenvedett, továbbá vérmell és koponyaűri vérzés is kialakult nála.

 

Az ügyészség ebben az esetben a segítségnyújtás nélkül továbbhajtó buszvezetővel szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozta.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló