2023. december 9., Natália

Riasztó

#ügyészség #garázdaság

Poroltós ámokfutó szakította félbe az egerszalóki szilveszter estet tavaly a Salirisban, most emeltek vádat

Csarnó Ákos 2023.01.12. 11:20

Az Egri Járási Ügyészség a köznyugalom megzavarására alkalmas, vagyis garázda módon elkövetett közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt emelt vádat egy érdi férfival szemben, aki úgy indította a 2022-es évet, hogy egy egerszalóki szállodában nem sokkal éjfél után működésbe hozta a tűzjelzőt, majd magához vett egy porral oltót és annak tartalmát a folyosón kifújta, miközben azt kiabálta, hogy „tűz van”. A vádlott cselekményének következtében a szálloda több vendége álmából felriadt és elhagyta a szobáját. A férfi valótlanul állította és keltette azt a látszatot, hogy közveszéllyel járó esemény bekövetkezése fenyeget.

 

Tavaly mi is beszámoltunk a vicces esetről:

A hotelben telt ház, azaz nagyjából ötszáz vendég volt, az elkövető pedig egy 44 éves érdi férfi a barátnőjével szilveszterezett a hotelben. Beszámolók szerint a riasztó háromnegyed kettő körül szólalt meg, a rendőrség kettőkor kapott riasztást. A férfi ezután indította be a tűzjelzőt, majd elkezdte szétfújni a poroltó tartalmát, amelyből a szirénázásra és ordibálásra ajtót nyitó többi vendégnek is jutott. Végül a férfi, mivel nem tudott bejutni a saját szobájába, berúgta az ajtót.

A bíróság a kisebb súlyú bűncselekmények esetén a büntetés kiszabását egy évre elhalaszthatja, és jóvátételi munka végzését írja elő, ha alaposan feltehető, hogy a büntetés célja így is elérhető. Az elkövető – választása szerint – állami vagy önkormányzati fenntartású intézménynél, közhasznú jogállású civil szervezetnél, egyházi jogi személynél vagy azok részére végezheti a jóvátételi munkát. A jóvátételi munka tartamát órákban kell meghatározni, annak legkisebb mértéke huszonnégy, legnagyobb mértéke százötven óra. Ha az elkövető a jóvátételi munka elvégzését egy éven belül megfelelően igazolja, büntethetősége megszűnik.

Ilyen kisebb tárgyi súlyú bűncselekmény lehet például adott esetben a garázdaság vétsége.

 

forrás: Egri Járási Ügyészség, indexkép: salirisresort.hu

 

 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Eger és környéke fotókon csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló