2024. április 19., Emma

Riasztó

#miskolc #borsod-abaúj-zemplén megye #kitüntetés #letartóztatás #szexuális bűncselekmény

Letartóztatták és leszerelték a katonát, aki meg akart erőszakolni egy várandós nőt Miskolcon

Kovács Dávid 2022.06.24. 14:11

A baba jól van, a kismama szerint a lelki gyógyulás lesz a legnehezebb. Férje a miskolci városvezetéstől kért intézkedést, a támadó elfogásában résztvevő rendőröket és rendészt dicséretben részesítették.

 

A Debreceni Törvényszék katonai tanácsa elrendelte annak a férfinek a letartóztatását, aki hétfőn megtámadt, földre tepert, és meg akart erőszakolni egy 30 év körüli állapotos nőt a miskolci Kálvária lépcsősoron – tájékoztatta a Központi Nyomozó Főügyészség pénteken az MTI-t.

miskolc-kálvárial-vid
A Kálvária lépcsősor Miskolcon (Kép: pillanatfelvétel a Boon.hu videójából)

Ahogy a héten az Egri Ügyek is beszámolt róla, a várandóságának 23. hetében járó áldozat hétfő délután öt óra körül a munkahelyéről tartott hazafelé, ám amikor leszállt a buszról, a katona követni kezdte.

Mikor a nő megállt a lépcsőn, a támadója mögé lépett, hátulról átölelte, lehúzta a földre és a nyakánál fogva fojtogatni kezdte. A várandós nő megpróbált segítségért kiabálni, mire a férfi elkezdte a lépcső mellett található erdős részre húzni, közben pedig földről felvett avart tömött a szájába, hogy elcsendesítse. A nő ekkor átmenetileg abbahagyta a kiabálást, ezért a férfi elengedte a fejét és a száját, arccal a sértett lábai irányába a mellkasára ült, és miután az alsótestét lemeztelenítette, a nemi szervét kezdte fogdosni.

A nő folyamatosan ellenállt, eközben pedig sikerült felhívnia a segélyhívó központot. Az elkövető ettől megijedt, elvette az áldozata telefonját és táskáját, majd elfutott. A telefont és a táskát később eldobta.

 

A Miskolci Önkormányzati Rendészet (MIÖR) igazgatója, Vincze Csaba elmondta: a menekülő katona mozgását a térfigyelő kamerák rögzítették, így nyomon tudták követni, közben többször felsőruházatot váltott. A férfit a miskolci rendőrök másnap elkapták, de tagadta tettét. A bíróság azonban a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség indítványára elrendelte a férfi letartóztatását. A döntés ellen a gyanúsított fellebbezett.

A nő több testtáján horzsolásos, könnyű sérüléseket szenvedett – derül ki a Központi Nyomozó Főügyészség közleményéből, mely szerint az eset nyomán a férfi önkéntes területvédelmi tartalékos katonai jogviszonyát csütörtökön megszüntették.

A támadást követően a nőt és gyermekét azonnal megvizsgálták. Az elsődleges vizsgálatok alapján a baba jól van, a Minap.hu cikke szerint a kismama testét jelenleg is mély sérülések, horzsolások és fojtogatás nyomai borítják. A nő a Miskolc Ma stábjának nyilatkozva elmondta: a testi sérülések be fognak gyógyulni, a lelki gyógyulás azonban sokkal nehezebb lesz.

 

A támadás helyszínéről a Boon.hu közölt videót:

 

 

A férj szerint kamerákra és új lámpákra lenne szükség

 

A megtámadott nő férje az eset után levelet írt Szopkó Tibor alpolgármesternek és a terület önkormányzati képviselőjének, amelyben a hasonló esetek megelőzése és a közbiztonság javítása érdekében arra hívta fel a figyelmet, hogy a Kálvária lépcsősornál rossz a közvilágítás, illetve térfigyelő kamerákra is szükség lenne.

Ha ezt a bozótos, sövényes, átláthatatlan helyet, ami a bűnözés táptalaja, elválasztanák a lakóövezettől egy kerítéssel, már sokat javítana a helyzeten, nem tudnának lesből támadni, elbújni, elmenekülni. Kamerákra is szükség lenne, és komoly probléma a rossz közvilágítás. Este az embernek a telefonjával kell világítani, hogy ne essen el, régi lámpatestek vannak itt, és azoknak sem működik egy része.

– nyilatkozta a Boon.hu-nak.

 

A férfi arról is beszélt: a párja támogató-szerető családi, illetve baráti közösségben él, ami sokat segít az eset feldolgozásában. Hozzátette: fontosnak tartja, hogy ilyen esetek a jövőben ne fordulhassanak elő, úgy véli, a fent említett problémák kezelése a városvezetés feladata. "Várom a válaszukat az ügyben, és remélem, hogy történik valami" – mondta.

 

Elismerték a támadó lefülelőit

 

Közben a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság dicséretben és elismerésben részesítette azokat a rendőröket, valamint a miskolci rendészt, akik a miskolci támadó elfogásában részt vettek, közölték pénteken a Police.hu oldalon.

miskolc-rendőrök
Fotó: Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság / Police.hu

"Szolgálati feladatainak kiemelkedő ellátásáért" dicséretben és elismerésben részesítették:

 

• Szabó Ferencet, a Miskolci Önkormányzati Rendészet Ügyeleti és Térfelügyeleti Osztály osztályvezetőjét,

 

• Pocsai Zsolt őrnagyot, a Miskolci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály Életvédelmi és Államigazgatási Alosztály alosztályvezetőjét,

 

és Horváth Zoltán főtörzsőrmestert, a Miskolci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály Életvédelmi és Államigazgatási Alosztály nyomozóját.

 

Ahogy korábban írtuk, az elkövetőt két évtől akár nyolc évig terjedő szabadságvesztésre is ítélhetik.

 

A Miskolc Ma híradását itt lehet megnézni:

 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló