2022. július 1., Tihamér Annamária

Környék ügye

#miskolc #borsod-abaúj-zemplén megye #magyar honvédség #szexuális bűncselekmény

Kivágja a honvédség a katonát, aki fényes nappal próbált megerőszakolni egy várandós nőt Miskolcon

Kovács Dávid 2022.06.23. 11:27

Áldozatát azzal próbálta elcsendesíteni, hogy fojtogatni kezdte és avart tömött a szájába. Menekülés közben a nő táskáját és telefonját is magával vitte.

 

Megválik a Magyar Honvédség attól a 35 éves katonától, akit azzal gyanúsítanak, hogy pár nappal ezelőtt a földre tepert, és meg akart erőszakolni egy 30 év körüli állapotos nőt Miskolcon – közölte a 24.hu-val a Honvédelmi Minisztérium.

 

"A katona ellen a Központi Nyomozó Főügyészség büntető eljárást folytat. A katona jogviszonyának megszüntetését azonnal kezdeményezte az állomány illetékes parancsnoka" – írta a portál megkeresésére a HM sajtóosztálya.

 

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség erőszakkal elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt folytat nyomozást egy 35 éves férfi ellen, tudta meg a Blikk. A várandóságának 23. hetében járó  áldozat hétfő délután öt óra körül a munkahelyéről tartott hazafelé, épp leszállt a buszról, amikor a katona követni kezdte. Mikor megállt a lépcsőn, a támadója mögé lépett, hátulról átölelte, lehúzta a földre és a nyakánál fogva fojtogatni kezdte, hogy ne tudjon segítséget hívni.

A várandós nő segítségért kezdett kiabálni, mire a férfi elkezdte a lépcső mellett található erdős részre húzni, közben pedig földről felvett avart tömött a szájába, hogy elcsendesítse. A nő ekkor átmenetileg abbahagyta a kiabálást, ezért a férfi elengedte a fejét és a száját, arccal a sértett lábai irányába a mellkasára ült, és miután az alsótestét lemeztelenítette, a nemi szervét kezdte fogdosni.

A nő folyamatosan ellenállt, eközben pedig sikerült felhívnia a segélyhívó központot. Az elkövető ettől megijedt, elvette az áldozata telefonját és táskáját, majd elfutott. A telefont és a táskát később eldobta. A férfit a miskolci rendőrök már másnap elkapták. Az őrizetbe vett férfi tagadta a tettét, és azt állítja, hogy nem ő követte el a bűncselekményt.

 

Férje a közösségi médiában számolt be az esetről:

2022. június 20-án 17 óra tájban, fényes nappal Miskolcon, a Kálvária lépcsősoron (Népkerttől indul fel az Avasra a Herman Ottó Múzeum jobb oldalán) egy emberinek nem mondható, de jog szerint annak kezelendő élőlény megkísérelte megerőszakolni és megfojtani a feleségemet, aki 25. hetében járó, láthatóan is terhes (!!) fiatal nő, édesanya. Fényes nappal, munkából hazafelé sétálva! Az egyed beráncigálta a feleségemet a lépcső melletti bokrok közé, ott teperte le a földre, majd olyan szinten fojtogatta, hogy már-már egyértelmű volt: ennyi volt az élete neki és a kisbabánknak. A történet pikantériája az, hogy eközben a lépcsősoron elsétált egy ember, aki a segélykiáltások ellenére semmit sem tett, csak haladt tovább, mintha a világ legtermészetesebb eseménye lenne egy terhes nő megerőszakolása. Csak remélni merjük, hogy azért tett így, mert hangos zene szólt a fülében. 

– írta feldúltan kedden este.

 

A megtámadott nőnek hámsérülései lettek, főleg a nyakán a fojtogatás miatt. Az elsődleges vizsgálatok alapján a baba jól van. A Telex cikke szerint a katona letartóztatásáról pénteken döntenek, két évtől akár nyolc évig terjedő szabadságvesztésre is ítélhetik.

 

(Indexkép: Miskolc / Wikipédia)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló