2021. augusztus 6., Berta Bettina

Riasztó

#hatvan #erőszak #betegszállító #mentő

"Mit képzelsz magadról, ki vagy te?" – Nekiesett a rádudáló mentősnek az agresszív sofőr Hatvanban

Barna Benedek 2021.06.15. 16:23

A budapesti férfi szabálytalanul közlekedett, amikor pedig ezt jelezték neki, eldurrant az agya.

Bíróság elé állította a Hatvani Járási Ügyészség azt a 36 éves budapesti férfit, aki Hatvan belvárosában nem csupán közlekedési szabályt szegett, hanem még rá is támadt egy betegszállító jármű vezetőjére – tájékoztatta portálunkat Dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész kedden.

 

Az eset idén tavasszal történt: április 22-én a reggeli csúcsforgalomban a vádlott luxusautójával felhajtott a kerékpársávra, hogy így jobbról megelőzhesse a pirosnál várakozó kocsisort és mielőbb lekanyarodhasson az útról. A várakozó betegszállító furgon vezetője ezt látva rádudált, hogy figyelmeztesse a férfit a manőver tiltott voltára és annak veszélyeire.

 

A kerékpárúton furakodó autós a dudaszó hallatán indulatba jött, és hirtelen elfelejtette, hogy ő minél hamarabb le akar kanyarodni, inkább a kocsisorral időközben meginduló betegszállító után eredt, melyet hamarosan utol is ért. A dühödt járművezető – a forgalom elől elzárt területen megállva – kipattant az autójából, odarohant a furgonhoz és vezetőoldali ajtót feltépve az egyenruhájánál fogva rángatni kezdte a sértettet, miközben azt kiabálta, hogy

mit képzelsz magadról, ki vagy te?

A szolgálatban lévő, munkáját végző betegszállító sofőr az egészségügyről szóló törvény értelmében egészségügyi dolgozónak minősül, ennek megfelelően a Büntető Törvénykönyv szerint közfeladatot ellátó személy, akit fokozott büntetőjogi védelem illet meg. A járási ügyészség erre figyelemmel közfeladatot ellátó személy elleni erőszakkal vádolta az őt inzultáló autóst.

 

A bíróság a soron kívül megtartott tárgyaláson a váddal egyezően állapította meg a vádlott bűnösségét, és a terheltet az elkövetett bűncselekmény miatt – ugyancsak az ügyészi indítványnak megfelelően – egy évi, végrehajtásában két év próbaidőre felfüggesztett börtönre, valamint 300.000 forint pénzbüntetésre ítélte. A döntést az ügyészség tudomásul vette, míg a vádlott és védője három napot tartott fenn a nyilatkozattételre, így az ítélet még nem jogerős.

 

(Indexfotó: Sóki Tamás / MTI – Képünk illusztráció)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló