2023. szeptember 21., Máté Mirella

Riasztó

#eger #markhot ferenc kórház #kékfény #riasztó

Bezavart a kábítószer két férfinál, megtámadták az egri kórház dolgozóit

Nagy Donát 2022.06.09. 10:51

Egy agresszív szajlai testvérpár esett neki előbb a biztonsági őrnek, majd az egyik szakdolgozónak.

 

Agresszív testvérpár támadt a személyzetre az egri Markhot Ferenc Kórházban: két szajlai fiatalember egy nap alatt kétszer is kórházban kötött ki, a második alkalkolmmal pedig bántalmazni kezdték az intézmény biztonsági őrét és egyik szakdolgozóját, ami miatt az Egri Járási Ügyészség most vádat emelt ellenük.

 

korhaz

 

A most elkészült vádirat szerint 2020. június 3-án először délelőtt szorult orvosi ellátásra a két férfi, akiket kábító hatású anyag okozta rosszullét miatt kellett röviden kezelni az egri Markhot Ferenc Kórházban. Ezt követően útjukra bocsájtották őket, távollétük azonban nem bizonyult tartósnak.

Délután fél háromkor a mentőszolgálat – a korábbihoz hasonló tüneteik miatt – másodszor is megjelent velük a sürgősségi osztályon. Ekkor az újabb vizsgálatokig az elkülönítő helyiségben helyezték el a két testvért, de ők önkényesen megpróbálták elhagyni a szobát. A kórház biztonsági őre, hogy ezt megakadályozza, az ajtóban elébük állt, mire a fiatalabb férfi ököllel fejen ütötte, bátyja pedig a hátára ugorva bántalmazta a férfit.

Azt követően, hogy a kedélyek átmenetileg lecsillapodtak, az egyik dolgozó észrevette, hogy a fiatalabb elkövető a zoknijában rejtegeti a még megmaradt kábítószert, amit elkért tőle. Ahogy azonban átvette azt, az idősebb férfi rátámadt, megpróbálta kicsavarni a kezéből a kis csomagot, melyet mindaddig nem engedett el, amíg egy ápoló le nem fújta fertőtlenítő szerrel. A történtek után az elkülönítőben elhelyezett elkövetők a rendőrjárőr kiérkezéséig még folyamatosan rugdosták az ajtót és a falakat.

 

A Heves Megyei Főügyészség csütörtöki közlése szerint a járási ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette mellett garázdaság vétségével vádolja a testvéreket, akik egyike ellen könnyű testi sértés vétsége miatt is vádat emelt. Vádiratában az ügyészség a büntetett előéletű férfi ellen szabadságvesztést és közügyektől eltiltást, testvérével szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását kéri.

 

Címlapképünk: Markhot Ferenc Kórház Hivatalos Portálja

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló