2024. április 25., Márk

Riasztó

#baleset #katasztrófavédelem #tűzoltók #hatvan #gyermek

Megrázó beszámoló Hatvanból: sírva fakadtak a tűzoltók az elhunyt kisfiú kiemelése után

2021.03.22. 15:43

Kézi erővel küzdöttek, hogy a gyermeket kimentsék a betemetett gödörből. De a mentők már nem tudták újraéleszteni.

Szerencsére ritkán fordulnak elő olyan tűz- és káresetek, amelyek lelkileg is nagyon megviselik a beavatkozó állományt. Sajnos egy ilyen esethez kellett vonulniuk a hatvani hivatásos tűzoltóknak szombaton, kora délután – írta közleményében a Heves megyei katasztrófavédelem arról az esetről, amelyről az Egri Ügyek is beszámolt.

 

Hatvan külterületén egy hároméves kisfiú esett egy 16 méteres, közel 35 cm átmérőjű fúrt és béleletlen kútba, amelyben körülbelül 4 méteren megakadt. A katasztrófavédelem beszámolója szerint a helyszínen két erőgép segítségével a kút mellett függőleges gödröt ástak, amelyben két tűzoltó felváltva, kézi erővel ásva tudta megközelíteni a kisfiút.

tűzoltó

"A helyszínen rendőr és mentő bajtársak várták néma csendben, hogy elhangozzék: „Sikerült, megtaláltuk!”. Közel egy órás, megfeszített munka után hangzott el, hogy „Megvan a kisfiú!”. Miután a mentőknek átadták, a tűzoltók feszülten várták a hírt hogy: „Sikerült, visszahoztuk!”. Meglátva a mentők szomorú arcát, bajtársaink sírva fakadtak. Mélyen átérezzük a szülők és a család fájdalmát, gyászukban mi is osztozunk.

 

Fogadják legmélyebb együttérzésünket!" – írta a katasztrófavédelem.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló