2022. július 6., Csaba

Riasztó

#eger #lopás #adathalászat #média eger

Milliókat csaltak ki az egyik egri önkormányzati cégtől

Barna Benedek 2022.04.28. 12:00

Úgy tudni, banki adatokat szereztek meg a kft.-től. A rendőrség nyomoz az ügyben.

 

Az Eger Hírek szerdán arról számolt be, hogy információik szerint

ismeretlen tettes, vagy tettesek a cég banki adatait illegális úton megszerezve tulajdonítottak el a napokban 11 millió 500 ezer forintot a Média Eger Kft. számlájáról.

A portál úgy tudja, a városi tévéért és az Egri Magazin kiadásáért felelős önkormányzati cég netbanki adatait az elkövetők egy adathalász e-mail megnyitásakor szerezhették meg, ezért az érintett számítógépet a rendőrség lefoglalta.

 

Dr. Somogyi Kinga, Média Eger ügyvezető igazgatója úgy nyilatkozott: az ügy kivizsgálása jelenleg folyamatban van, ezért annak lezárultáig nem kíván nyilatkozni.

 

Az Egri Ügyek forrásai is megerősítették, hogy meglopták a Kft.-t, miután csalással adatokat szereztek meg tőlük. Az ügyben a rendőrséghez fordultunk, ahonnan azt a választ kaptuk, hogy az esettel kapcsolatban az Egri Rendőrkapitányság csalás és más bűncselekmény gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen (ennél bővebb tájékoztatást nem adhattak).

 

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság az eset kapcsán arra figyelmeztetett, hogy az e-mailen, SMS-en és telefonon keresztüli csalások nagyon gyakori visszaélési formákká váltak. Ezek célja, hogy az elkövetők a pénzintézetre, bankra hivatkozva csalják ki a számla vagy bankkártya birtokos személyes adatait. A napokban adtak ki egy közleményt, amelyben leírták, hogyan lehet elkerülni a hasonló eseteket (a rendőrség tanácsai ITT olvashatók).

 

(Indexfotó: police.hu)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló