2024. június 24., Iván

Riasztó

#tarnazsadány #letartóztatás #szexuális erőszak #kiskorú

Letartóztatták a tarnazsadányi férfit, aki a gyanú szerint szexre kényszerítette nevelt lányát

Barna Benedek 2021.05.20. 12:14

A bíróság szerint fennáll az esélye, hogy elszökne vagy befolyásolni próbálná a tanúkat.

Az Egri Ügyek is hírt adott róla szerdán, hogy a rendőrség eljárást indított egy tarnazsadányi férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy nevelt lányát zaklatta. Csütörtökön Hoszné dr. Nagy Tímea, az Egri Törvényszék sajtószóvivője arról tájékoztatta portálunkat, hogy az Egri Járásbíróság egy hónapra elrendelte a férfi letartóztatását.

A férfit azzal gyanúsítják, hogy egyrészt nem gondoskodott a kiskorú nevelt és saját gyermekei megfelelő táplálásáról, higiénés és egészségügyi állapotáról, iskolai-óvodai oktatásban és nevelésben való részvételéről, valamint a kötelező oltásainak beadásáról, melynek folytán gyermekei alultápláltak, ápolatlanok és elhanyagoltak voltak. Másrészt, hogy a felügyeletére bízott nevelt gyermeket szexuálisan bántalmazta.

 

A nyomozási bíró által meghozott végzés szerint a gyanúsított terhére rótt – öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegetett – szexuális erőszak bűntettének kiemelkedő tárgyi súlyára, a gyanúsított személyi körülményeire figyelemmel megalapozottan feltehető, hogy a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, megszökne vagy elrejtőzne.

 

A bűncselekmény jellegére figyelemmel megalapozottan feltehető az is, hogy a gyanúsított a büntetőeljárásban résztvevő kiskorú sértett, valamint a tanúk megfélemlítésével vagy jogellenes befolyásolásával veszélyeztetné a bizonyítást.

 

Összességében a kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselekményt a kiskorú nevelt lánya sérelmére elkövető gyanúsított esetében a bűncselekmény jellegére, a nyomozás állására és érdekeire figyelemmel a büntetőeljárás célja – a terhelt jelenlétének a biztosítása az eljárási cselekményeken, valamint a bizonyítás megnehezítésének megakadályozása – csak a legszigorúbb személyi szabadságot érintő bírói engedélyes kényszerintézkedéssel biztosítható.

 

A végzés végleges, minden érintett tudomásul vette.

 

(Indexfotó: pixabay.com)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló