2023. szeptember 21., Máté Mirella

Riasztó

#heves megye #bíróság #fenyegetés #zaklatás

„Leöntelek benzinnel és felgyújtalak!" – Fenyegetések és zaklatások Heves megyében

Székely Zoárd 2021.10.25. 11:14

Indulat indulat hátán...

Zaklatás bűntettével és könnyű testi sértés vétségével vádol a Füzesabonyi Járási Ügyészség egy büntetett előéletű 43 éves férfit, aki 2019. szeptember 24-én este rontott rá volt élettársára annak dormándi házában. A vádlott a tulajdonában álló személygépkocsival érkezett a helyszínre, ahol az udvaron előbb magából kikelve szidalmazta

és megöléssel fenyegette a sértettet, azután pedig egy 70 cm hosszú alumínium csővel a kezében váratlanul és érthetetlen módon nekiesett a saját autójának, melynek az összes ablakát beverte.

Ezt követően a ház bezárt ajtaját kezdte ütni, majd – mivel azon át a nő nem engedte be a lakásba – betörte az egyik ablakot. Ekkor már a sértett is védekezésre szánta el magát, minek során egy szabványos sodrófával sikerült fejbe vágnia a vádlottat, bár eközben ő is könnyebb sérüléseket szenvedett. A férfi őrjöngésének végül csak a helyszínre érkező rendőrök tudtak véget vetni.

 

A járási ügyészség a vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság ítélje végrehajtandó börtönbüntetésre a zaklatót, valamint mellékbüntetésül határozott időre tiltsa el őt a közügyek gyakorlásától is.

 

Egy 47 éves abasári férfi 2020 ősze és 2021 tavasza között hónapokon át zaklatta volt élettársát az Egri Járási Ügyészség vádirata szerint, akinek a telefonjára ebben az időszakban 1243 mocskolódó sms üzenetet küldött. A vádlott a saját telefonjáról 226 alkalommal hívta fel a sértettet, mely hívások során szidalmazta és becsmérelte a nőt, akinek a türelme akkor fogyott el végképp, amikor a férfi idén április 11-én azt közölte vele a kihangosított mobilon,

hogy benzinnel fogja leönteni és fel fogja gyújtani őt, valamint a jelenlegi élettársát is.

Az ügyészség volt élettárs sérelmére elkövetett zaklatás vétségével, volt élettárs sérelmére elkövetett zaklatás bűntettével, és – a nő jelenlegi élettársát illetően – zaklatás vétségével vádolja a büntetlen előéletű elkövetőt, akivel szemben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott, továbbá indítványt tett pártfogó felügyeletének elrendelésére is. Az ügyben az illetékes járásbíróság hozza majd meg a döntést.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló