2021. december 1., Elza

Riasztó

#heves megye #tűz #katasztrófavédelem #tűzoltók #közlekedési baleset

Lángoló bálák, szivárgó gáz, kigyulladt kazán – Ilyen esetekhez vonultak a megyei tűzoltók hétvégén

Barna Benedek 2021.11.08. 15:40

A tüzek mellett több műszaki mentéshez is riasztották az egységeket.

 

A hétvégén összesen 13 alkalommal vonultak Heves megye tűzoltói. Az 5 tűzesetet és az 5 műszaki mentést összesen 16 hivatásos, 1 önkormányzati és 1 önkéntes tűzoltó egyesület kezelte. A beavatkozást igénylő esetek mellett 3 téves jelzés is érkezett az ügyeletükre  – számolt be hétfőn honlapján a katasztrófavédelem.

 

Szombat délután a hevesi katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói vonultak egy Tarnaméra és Boconád közötti külterületre, ahol közel száz darab szalma és lucerna körbála égett. Az egységek több vízsugarakkal és erőgépek segítségével fékezték meg a tüzet.

 

Szintén szombaton kora délután Makláron egy családi háznál szivárgott a gáz, a füzesabonyi hivatásos tűzoltók biztosították a helyszínt a gázszolgáltató kiérkezéséig, késő délután pedig egy hevesaranyosi ház kéményében a lerakódott korom meggyulladt, a pétervásárai hivatásos tűzoltók távolították el az izzó részeket. Késő este Tarnamérán gyulladt ki egy családi ház kazánháza, a gyöngyösi hivatásos tűzoltók vízsugárral avatkoztak be, majd az utómunkálatok során az ott tárolt tűzifát biztonságos helyre pakolták. Az eset során lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

égő-bála-mti-Donka Ferenc
Fotó: Donka Ferenc / MTI (Képünk illusztráció)

A hétvégén több alkalommal gyulladtak meg kis területen száraz füves, bozótos területek, megyénk tűzoltói kéziszerszámokkal és vízzel oltották el a lángokat – írta összefoglalójában a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

 

Az egyik közlekedési baleset, amelyhez a tűzoltókat riasztották, szombaton kora este történt Turán egy autó villanyoszlopnak ütközött, majd az út menti árokban áll meg. A hatvani hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet. Aznap este Terpesen egy autó ugyancsak villanyoszlopnak csapódott, az esetnél a pétervásárai hivatásos tűzoltók végezték a műszaki mentést, a balesetben egy ember megsérült, őt a mentők ellátták.

 

Vasárnapra virradóra szintén vonultak egy műszaki mentéshez: akkor az M25-ös főút 6-os kilométerénél, Füzesabony határában szalagkorlátnak hajtott egy autó. Az egri hivatásos és a füzesabonyi önkéntes tűzoltók áramtalanították a járművet, majd biztosították a helyszínt. A balesetben senki nem sérült meg.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló