2023. december 4., Borbála Barbara

Riasztó

#rendőrség #ellenőrzés #húsvét #szondázás

Idén húsvétkor elmarad a megszokott alkoholszondázás

ugytudjuk.hu 2021.03.30. 17:36

A rendőrség egyre nagyobb fegyelmezettséget tapasztalt az autósok részéről, ezért ezúttal elmarad a központi akció.

Ha húsvét, akkor ivás – írja a Közlekedésbiztonság nevű portál, majd hozzáteszik, ez az a kétnapos ünnep, amikor igen nagy valószínűséggel, ha törik, ha szakad a fél ország útra kel, rokonokat látogat, locsolkodik és iszik. Olykor akkor is, ha vezetnek.

 

Viszont emellett ez az a kétnapos ünnep, amikor borítékolni lehet, hogy több rendőr lesz az utakon, mint máskor, és amikor mindenkit megszondáztatnak, aki az útjukba kerül. Az idén viszont nem így lesz.

rendori-ellenorzes-police
Kép forrása: police.hu

 

Óberling József ezredes, az ORFK Közlekedésrendészeti Főosztályának vezetője szerint egyre nagyobb a közlekedők fegyelmezettsége az alkohol terén, ezért a hatóság úgy döntött, hogy idén húsvétkor nem tartanak központi akciót a szondáztatásra.

 

A cikk további részében azonban arról is írnak, hogy egyenruhás és civilnek álcázott rendőrből ugyanúgy sok lesz az utakon ellenőrzés és sebességmérés céljából, ahogyan azt az elmúlt években már megszokhattuk. Ahogy azt korábban az Egri Ügyek megírta: idén kiemelten ellenőrzik a biztonsági öv használatát.

 

(Via ugytudjuk.hu)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló