2023. február 2., Karolina Aida

Riasztó

#rendőrség #ellenőrzés #biztonsági öv #húsvét

Kiemelten figyelik a biztonsági öv használatát húsvétkor, ne felejtse el bekötni magát, ha autóba ül!

2021.03.29. 17:59

A rendőrség hangsúlyozza, hogy az öv használata nagyon fontos a balesetek következményeinek csökkentéséhez.

A police.hu-n hétfőn megjelent közleményben arrahívták fel a figyelmet, hogy a húsvéti közúti ellenőrzéseknél idén a biztonsági öv használatát is kiemelten ellenőrzi a rendőrség.

 

Mint írták, évtizedek óta megszokott az a gyakorlat, hogy húsvét idején a rendőrség az ittas járművezetők kiszűrésére koncentrál. Az elmúlt években az ittas járművezetők által okozott balesetek száma csökkent, ami azt mutatja, hogy a közlekedők többsége tisztában van az ittas vezetés kiemelt veszélyességével. A rendőrség idén is bízik a közlekedők józanságában, a felelős viselkedésükben. Még mindig sokan nem használják azonban a biztonsági övet, ezért az ellenőrzések során erre is számítaniuk kell mind a sofőröknek, mind a járműben utazóknak.

 

A rendőrség hangsúlyozza: baleset-megelőzési szempontból kiemelt fontosságú a biztonsági öv használata. Jelentősége nem a baleset elkerülhetőségében, hanem a már bekövetkezett baleset következményeinek csökkentésében mutatkozik meg. Hatásmechanizmusa alapján egyrészt megvédi a vezetőt és az utasokat a „kirepüléstől”, másrészt csökkenti a jármű és tartozékai okozta sérüléseket. A biztonsági öv használata nem az Ön döntése, hanem kötelező.

Indulás előtt kérjük, ne feledje: járművezetőként szeszes italt ne fogyasszon! Kapcsolja be biztonsági övét és hívja fel utastársai figyelmét is arra, hogy rögzítsék magukat!

 

A közlekedők idén húsvétkor is határozott és következetes rendőri fellépésre számíthatnak.

 

(Indexfotó: pexels.com)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló