2024. június 23., Zoltán

Riasztó

#hatvan #közlekedési baleset #motor #motorbaleset

Hétvégi motorbalesetek: egy ember lába leszakadt, ketten meghaltak

Kovács Dávid 2022.05.02. 09:32

Több tragikus motorbaleset is történt az elmúlt hétvégén.

Elvesztette jobb lábát egy férfi a hatvani motorbalesetben, a vele utazó nő pedig combcsonttörést szenvedett, mindketten életveszélyesen megsérültek, közölte az OMSZ egyik kommunikációs munkatársa a Tények stábjával.

 

 

Ahogy arról korábban az Egri Ügyek is beszámolt: súlyos baleset történt szombat kora este Hatvanban, amikor egy kocsi vezetője meg akart fordulni az úton, de a mögötte nagy sebességgel érkező motor belerohant, méghozzá akkora erővel, hogy leszakította a kocsi elejét. A motorosok állapota olyan súlyos volt, hogy külön mentőhelikopterrel szállították őket kórházba.

 

Nagyon hasonló baleset történt a Csongrád-Csanád megyei Tömörkénynél szintén a szombat esti órákban, ahol egy balra kanyarodó autós sodort le egy motorost az útról. Ezen a motoron is ketten ültek, erre a helyszínre is mentőhelikopter érkezett. Ők könnyebb lábsérülésekkel megúszták a balesetet, ezért végül földi úton szállították őket kórházba, közölte az OMSZ egy másik kommunikációs munkatársa az RTL Híradóval.

 

A Police.hu hírei szerint vasárnap két motoros is meghalt az utakon, miután Mecseknádasdnál és a Pest megyei Örkénynél autóval ütköztek.

 

► Mecseknádasdnál a 6-os számú főúton egy motoros áttért a szemközti sávba, ahol összeütközött egy szemből érkező autóval. A baleset során a motoros olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen életét vesztette.

 

Örkénynél is meghalt egy motoros vasárnap délután: itt egy 75 éves hernádi férfi ütközött egy motort vezető férfival egy kereszteződésnél. A baleset következtében a 46 éves kecskeméti férfi a helyszínen meghalt.

 

Az országos balesetmegelőzési bizottság éppen szombaton tartott motoros évadnyitót, hogy felhívják a figyelmet a biztonságos közlekedésre. Ahogy arról az Egri Ügyek is beszámolt, a Heves megyei rendőrség Baleset-megelőzési Bizottsága közleményben figyelmeztette nemrég a motorra ülőket és a többi közlekedőt a motoros szezon veszélyeire, tanácsaikat, tippjeiket ebben a cikkünkben gyűjtöttük össze.

 

Az RTL Híradó összeállítását itt lehet megnézni:

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló