2022. november 28., Stefánia

Riasztó

#bíróság #füzesabony #garázdaság #ítélet #késelés

Hamar bíróság elé állították a füzesabonyi férfit, aki a rendőrök előtt támadt késsel az ismerősére

Barna Benedek 2021.11.16. 15:53

Fegyházbüntetésre ítélték, fellebbezett.

Portálunk is hírt adott róla a napokban, hogy a füzesabonyi rendőrök elfogtak egy 39 éves férfit, aki a szemük előtt támadt késsel a vitapartnerére. Az ügyészség kedden arról tájékoztatta az Egri Ügyeket, hogy az illetőt már bíróság elé állították.

 

Az ügyészségi közlemény szerint a gyanúsított büntetett előéletű, őt a bíróság legutóbb rablás bűntette és garázdaság vétsége miatt összbüntetésül 7 év 5 hónap fegyházbüntetésre ítélte, melyből idén január 2-án szabadult.

 

Jó egy hete a férfi a késő délutáni órákban erősen ittas állapotban jelent meg annál a füzesabonyi háznál, ahol korábban a barátnője tartózkodott, és ott a bejárati ajtót előbb rugdosva, majd beszakítva követelte, hogy engedjék be, mert beszélni akar a nővel. A súlyosabb konfliktust csak a háziak által a helyszínre hívott rendőrök hárították el, felszólítva az elkövetőt, hogy menjen haza. A gyanúsított ezt megtette ugyan, de

otthon egy 13 centiméteres pengéjű konyhakést vett magához, amivel kiment az utcára, ugyanis látta, hogy a riválisának gondolt szomszédja éppen vízért indul a közkútra. A terhelt az úton rátámadt a sértettre, de nem tudta megszúrni, mert az elfutott.

A még mindig a közelben tartózkodó rendőrök azonban odasiettek a tetthelyre és elfogták az elkövetőt.

kes
Fotó: police.hu

A férfit őrizetbe vették, majd az ügyészség úgy döntött, hogy soron kívül bíróság elé állítja a gyanúsítottat, akit felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével vádolt.

A bíróság a vádlottat – az ügyészi indítvánnyal egyezően – 2 év 3 hónap fegyházra ítélte és 3 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Az ítélet nem jogerős, az ellen a vádlott fellebbezett. Mivel a férfi esetében tartani lehet a bűnismétléstől, ezért őt a bíróság letartóztatta addig is, amíg nem lesz jogerős ítélet.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló