2024. július 14., Örs Stella

Riasztó

#füzesabony #emberölés #ítélet

Jogerősen elítélték a fiatalt, aki megölte és kirabolta füzesabonyi vendéglátóját

Barna Benedek 2022.03.29. 12:26

Tizennyolc év fegyházat kapott.

 

Jogerősen tizennyolc év fegyházra és tíz év közügyektől eltiltásra ítélte a Debreceni Ítélőtábla azt a csömöri fiatalt, aki két évvel ezelőtt megölt egy fiatal férfit Füzesabonyban. A táblabíróság 30 ezres vagyonelkobzást is elrendelt a nyereségvágyból és védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés miatt elítélt Sz. Gergővel szemben – számolt be a 24.hu.

 

Két éve júniusban az akkor 19 éves, büntetett előéletű Sz. Gergő a fővárosba igyekezett, azonban a füzesabonyi vasútállomáson leszállították a vonatról, mert jegy nélkül utazott. A pályaudvaron összeismerkedett egy ittas helybeli huszonéves fiatalemberrel, aki a közös kocsmázás után meghívta őt az otthonába. Itt közösen megvacsoráztak, majd a házigazda éjfél után elaludt a kanapén.

 

Vendége ezalatt a lakásban lévő számítógépet használva ismerőseivel chatelt, miközben a félálomban lévő férfi szerinte lecigányozta őt. Sz. Gergő ettől annyira feldühödött, hogy elhatározta, megöli és elveszi az értékeit. Ezt követően

a vádlott elővett a konyhából egy kést és azzal nyakon döfte a sértettet, aki a szúrás következtében meghalt, életét azonnali orvosi beavatkozás sem menthette volna meg.

Miután leszúrta a házigazdát, a fiatal könnyen értékesíthető tárgyakat keresett. A hajnali órákban Budapestre vonatozott, ahol a vendéglátója lakásából elvitt tárgyakat eladta, elcserélte, egy részüket pedig kidobta.

füzesabonyi emberölés polive
Rendőrök az emberölés helyszínén (fotó: police.hu)

Az Egri Törvényszék 2021 októberében bűnösnek mondta ki Sz. Gergőt nyereségvágyból és védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettében. Az elsőfokú bíróság enyhítő körülményként értékelte az elkövető későbbi részletes, tényfeltáró, bűnösségre is kiterjedő beismerő vallomását, továbbá azon körülményt, hogy a bűncselekmény elkövetésekor még nem volt 20 éves. Súlyosító körülményként értékelték viszont a büntetett előéletét, a bűncselekmény kétszeres minősülését, továbbá, hogy a cselekményét próbaidő alatt követte el.

 

Az ügyészség a büntetés súlyosításáért, Sz. Gergő és védője pedig enyhítésért fellebbezett. A másodfokon eljáró táblabíróság azonban helybenhagyta a férfi 18 éves büntetését, így az jogerős.

 

(Indexfotó: pikrepo.com – Képünk illusztráció!)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló