2024. június 19., Gyárfás

Riasztó

#embercsempész #erdőkövesd

Embercsempészt fogtak Erdőkövesden (FOTÓK)

Barna Benedek 2022.08.02. 14:35

Bő tucatnyi férfi zsúfolódott össze a furgonjában.

 

Heves megyében bukott le egy embercsempész, aki több mint egy tucat illegális bevándorlót szállított – számolt be a police.hu kedden.

embercsempészés1

Az Egri Rendőrkapitányság Pétervásárai Rendőrőrsének munkatársai – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzeti Bűnözés Elleni Főosztály Győri Osztály által kiadott jelzés alapján – Erdőkövesd belterületén állítottak meg kedden 6 óra 10 perc körül egy cseh furgont, melyet egy 22 éves moldovai fiatalember vezetett. A rendőrségi közlemény szerint a Ford Transit rakterében 14 felnőtt férfit, és egy 11 éves gyermeket találtak, akik szír állampolgárnak vallották magukat, és nem tudták igazolni az országban való jogszerű tartózkodásukat. Az egyenruhások az embercsempészt elfogták és a 16 férfival együtt előállították.

embercsempészés2_0

Az illegális határátlépőket a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik a biztonsági határzárhoz, a járművezetővel szemben pedig a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indított.

 

Frissítés(08.04.): a rendőrség keddi beszámolójában az szerepel, hogy 16 férfit találtak a furgon rakterében, a Heves Megyei Főügyészség csütörtöki, a csempész letartóztatását bejelentő közleményében pontosítottak, ott már 14 felnőtt férfi és egy 11 éves gyermek szerepelt, ennek megfelelően frissítettük cikkünket. 

 

 

(Fotók: police.hu)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló