2024. március 1., Albin

Riasztó

#tűz #jász-nagykun-szolnok megye #tiszafüred

Csaknem kétszáz hektáron pusztított a tűz Tiszafürednél – FOTÓK és VIDEÓ a helyszínről

Kovács Dávid 2022.08.18. 11:31

A tűzoltók hosszú órákon keresztül küzdöttek a lángokkal. Akkora volt a füst, hogy korlátozni kellett a 33-as út forgalmát.

 

Mintegy kétszáz hektáros területen égett a nádas és a száraz fű szerdán Tiszafürednél, a 33-as főút melletti területen, közölte oldalán a katasztrófavédelem.

 

299132023_491050066357074_7791230778400138056_n
Fotó: Ujvári Imre hivatalos Facebook-oldala

 

A helyszínre riasztott mezőkövesdi, füzesabonyi, karcagi, egri, püspökladányi, tiszaújvárosi és tiszafüredi hivatásos, valamint a hevesi és az egyeki önkormányzati tűzoltók több oldalról oltották a tüzet. Az egységek munkáját munkagép is segítette.

 

Mivel a füstöt a szél a főút felé fújta, ezért az oltás idejére lezárták a főutat a 48-as kilométernél. A katasztrófavédelem délután fél négykor számolt be először a tűzesetről, este fél nyolc körül jelezte, hogy sikerült megakadályozni a tűz továbbterjedését, majd csütörtök hajnalban jelentették be, hogy eloltották a lángokat.

 

Fotó: Ujvári Imre hivatalos Facebook-oldala

 

Tiszafüred polgármestere, Ujvári Imre mindeközben a Facebook-oldalán jelezte, hogy a nagy területen pusztító tűz települést vagy ingatlant nem veszélyeztet, az önkormányzat pedig vizet, jeget és élelmet biztosít a hőségben szolgálatot teljesítő tűzoltóknak.

 

Fotó: Ujvári Imre hivatalos Facebook-oldala

 

A polgármester csütörtök reggel arról posztolt a közösségi oldalán, hogy tüzet ugyan sikerült megfékezni, de visszagyulladástól még lehet tartani a település térségében, egyúttal megerősítette, hogy a forgalomkorlátozásnak is vége a 33-as főúton.

 

Ujvári Imre egy videót is közzétett a tiszafüredi tűzről az oldalán:

 

Még nem sikerült eloltani a tüzet, de települést vagy ingatlant nem veszélyeztet. A forgalmat jelenleg is elterelik. Folyamatosan kapcsolatban vagyunk a katasztrófavédelemmel és az új fejleményekről tájékoztatást adunk.

Közzétette: Ujvári Imre – 2022. augusztus 17., szerda
Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló