2023. december 8., Mária

Környék ügye

#heves megye #tűz #bükkszenterzsébet #fedémes

FOTÓK – Apokaliptikus képeken a Fedémes és Bükkszenterzsébet között pusztító tűz

Kovács Dávid 2022.08.17. 16:57

Húsz hektáron égett a száraz fű. Az erős szélben a tűzoltók több mint négy órán át küzdöttek a lángokkal.

 

A száraz fű kapott lángra, és égett le körülbelül húsz hektáron Fedémes és Bükkszenterzsébet között kedd délután, közölte oldalán a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

 

A tüzet a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával a pétervásárai, az egri és az ózdi hivatásos tűzoltók vízsugarakkal és kéziszerszámokkal oltották el. Az erős szélben húsz tűzoltó több mint négy órán át küzdött a lángokkal.

 

Az oltásról Papp László tűzoltó őrmester készített drámai felvételeket, amelyeket aztán a megyei katasztrófavédelem médiátárában is megosztottak. Az alábbiakban ezekből láthatnak egy válogatást:

#GALLERY_203#

A Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közlése szerint több mint 75 hektáron pusztított a tűz megyénkben. A közlés szerint összesen 8 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelem Heves megyei műveletirányítási központjába. A 6 tűzesetet és 2 műszaki mentést összesen 12 hivatásos tűzoltóegység kezelte.

 

Ahogy arról az Egri Ügyek is beszámolt, mintegy ötven hektárnyi természetvédelmi terület égett le Átány közelében. Az eddig tisztázatlan okból keletkezett lángokat szintén négy óra alatt oltották el a tűzoltók. Munkájukat a természetvédelmi őrszolgálat munkatársai is segítették.

 

Ezen felül több száz négyzetméteren égett a száraz fű Besenyőtelken, a Honvéd utcában, Egerben pedig leszakadt egy nagy faág a strand bejáratánál, amely veszélyeztette a gyalogos forgalmat. A veszélyes faágat az egri hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel és kéziszerszámokkal távolították el.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló