2024. április 19., Emma

Riasztó

#tűz #jász-nagykun-szolnok megye #tiszafüred

Hatalmas terület égett le Tiszafürednél – FOTÓK és VIDEÓ a helyszínről

Barna Benedek 2022.07.21. 12:56

A kedden keletkezett szabadtéri tűz még csütörtökön is adott munkát a lánglovagoknak.

 

Napok óta ad munkát a tűzoltóknak a Heves megye közvetlen szomszédságában, Tiszafürednél keletkezett tűz, amelyben a katasztrófavédelem csütörtöki közlése szerint nagyjából hétszázötven hektárnyi terület égett le.

 

Még kedd délután kapott lángra az aljnövényzet a Hortobágyi Nemzeti Parkban, és a tűz szerda délután elérte a Tiszafüredhez tartozó Kócsújfalu térségét, több ház is veszélyben volt, de ezeket a tűzoltók sikeresen megvédték, így lakosságvédelmi intézkedésre sem került sor. Emellett egy napraforgótáblát is elértek a lángok, de a tűzoltók itt is sikeresen vették fel a harcot.

 

A munkálatokat napközben az erős szél nehezítette, a sűrű füst miatt pedig egy időre a közeli 33-as számú főúton korlátozták a forgalmat (a heol.hu azt írta, az óriási füstöt a környékbeli Heves megyei településekről is látszott). Az éjszaka folyamán egy 12 körbálából álló kazal gyulladt meg a leégett területen, ezt követően azonban csillapodott a szél és a tűzoltók az izzó gócokat felügyelték, illetve oltották.

 

Az alábbi drónvideó jól érzékelteti, mekkora terület érintett:

 

 

Az oltásban több település tűzoltói is részt vettek, munkájukat a helyi önkormányzat is segítette, amely egy vízszállító teherautóval locsolta át Kócsújfalu tűzhöz legközelebb eső utcáját. A helyszínre kivonultak a Hortobágyi Nemzeti Park munkatársai is, hogy drónos felderítés mellett magaslatokról figyeljék az esetlegesen fellobbanó lángokat, illetve szintén biztosítottak egy vízszállító teherautót a területek átlocsolására. Emellett négy erőgép is volt a helyszínen, melyek tárcsázással gátolták meg a tűz terjedését.

 

A helyszínen még csütörtök délelőtt is dolgoztak, Tiszafüredről, Karcagról, Hajdúszoboszlóról, Hajdúböszörményből, Debrecenből, Tiszaújvárosból, Egerből és Szegedről összesen tíz tűzoltóegység, folyamatosan járva a mocsaras területet és vízsugarakkal, kéziszerszámokkal oltva a még izzó gócokat, illetve vízszállítóról locsolva a leégett részeket.

 

Az I Love Tisza-tó Magazin csütörtökön arról írt, hogy még nem tudni, hogy mi okozta a tüzet.

 

Frissítés(07.22.): Péntek reggel a katasztrófavédelem közlése szerint még mindig oltották az izzó részeket, estére végeztek a tűzoltók.

 

Alább a Tiszafüredi Hivatásos tűzoltó-parancsnokság helyszíni fotói lapozgathatók, amelyeket a katasztrófavédelem oldalán osztottak meg:

 #GALLERY_201#

Ujvári Imre, Tiszafüred polgármestere pedig a Facebookon tett közzé több képet az esetről:

 

 

(Az indexfotó pillanatkép Fodor László drónvideójából)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló