2023. február 2., Karolina Aida

Riasztó

#füzesabony #motor #polgárőr #fenyegetés

Az őrület határán Füzesabonyban: megsértődött, ezért motorral terrorizálta a polgárőrt

2021.01.12. 09:33

Éppen fertőtlenítés zajlott tűzoltók segítségével a sportcsarnoknál.

Vádat emelt a Füzesabonyi Járási Ügyészség azzal a 23 éves fiatalemberrel szemben, aki tavaly áprilisban bántalmazott egy, a füzesabonyi városi sportcsarnok előtti közterületen végzett, a járványhelyzettel kapcsolatos fertőtlenítő feladatokat biztosító polgárőrt.

 

A helyszínen a tűzoltók tavaly április elsején este - a nem sokkal korábban kihirdetett veszélyhelyzet időszakában – fecskendőjükkel fertőtlenítő mosást kívántak végezni, aminek érdekében egy szirénázó szerkocsival hajtottak az épület elé. Az érkezésük és későbbi tevékenységük zavartalanságát több helyi polgárőr volt hivatva biztosítani, mások mellett a sértett is, aki polgárőr egyenruhában és láthatósági mellényben állt az út közepén azért, hogy a szükséges mértékben lassítsa a forgalmat.

 

Ekkor bukkant fel az utcán a vádlott, aki egy robogót vezetett, melyen szabálytalanul ketten ültek. A polgárőr felemelt karjával „állj” jelzést adott, amit a motoros zokon vett, ezért szóváltás alakult ki a két ember között, melynek során a vádlott becsmérelte az intézkedő sértettet. Elhangzott az is, hogy úgy meg fogja ütni a férfit, hogy annak leesik a szemöldöke. A fenyegetések közben a fiatalember egy darabig a sértett körül körözött a motorral, majd szembe fordult vele, és lassan megközelítette úgy, hogy már a bukósisakjával is hozzáért. Ezt követően, miközben újra körözni kezdett körülötte, többször is belerúgott a polgárőrbe, majd nagy gázt adva elhagyta a helyszínt.

 

Mivel a sértett a cselekmény elkövetésekor - fokozott büntetőjogi védelmet élvező - közfeladatot ellátó személynek minősült, a Füzesabonyi Járási Ügyészség az elkövetőt közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével vádolja. Ezen bűncselekmény büntetési tétele – a hivatalos személy elleni erőszakéval egyezően – egytől öt évig terjedő szabadságvesztés.

 

A Füzesabonyi Járási Ügyészség börtönbüntetés kiszabását kérte a vádlottra, aminek próbaidőre történő felfüggesztését indítványozta a járásbíróságra benyújtott vádiratában.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló