2024. május 20., Bernát Felícia

Riasztó

#emberölés #állam elleni bűncselekmény

Állam elleni bűncselekménnyel is gyanúsítják a bírók és politikusok megölését tervező csoport vezetőit

Barna Benedek 2021.09.28. 18:41

A magukat Magyarok Felelős Nemzeti Kormányának nevező csoport halállistáján Orbán és Gyurcsány is szerepelt.

 

Ahogy arról portálunk is beszámolt, hétfőn őrizetbe vették egy magukat "Magyarok Felelős Nemzeti Kormányának" nevező csoport vezetőit emberölés előkészületének gyanújával. Az elfogott szélsőségeseket az Központi Nyomozó Főügyészség MTI-hez eljuttatott közleménye szerint kedden állam elleni bűncselekmény elkövetésével (egészen pontosan alkotmányos rend erőszakos megváltoztatására irányuló bűntettel) is meggyanúsította az ügyészség 

 

Az ügyészség szerint a gyanúsítottak létrehozták a "Magyarok Felelős Nemzeti Kormánya" elnevezésű, az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatására irányuló szervezetet, egyiküket bírói hatalommal ruházták fel, míg a másik gyanúsított feladata a végrehajtói hatalom megszervezése volt. A gyanúsítottak új "alkotmányt" is megfogalmaztak, melynek egyik pontja szerint a társadalom minden tagjának "mindazzal szemben, aki vagy ami megsérti az alkotmányos alapelvek előző pontokban megfogalmazott értékrendjét, joga és kötelessége a hűtlenség vádja nélkül akár élete árán is ellentmondani és ellenállni".


A gyanúsítottak részben nyílt, részben konspirált tagságú szervezetet működtettek, amelyet a közösségi médiában is megjelenítettek. A gyanúsítottak – antiszemita nézeteik hangoztatása mellett – az alkotmányos rend erőszakos megváltoztatására konkrét intézkedéseket tettek, amikor tagságukat a gyűlésükön és az interneten keresztül közéleti szereplők megölésére hívták fel.

 

 

A nyomozó ügyészség indítványozta a gyanúsítottak letartóztatását, a kényszerintézkedés tárgyában a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája dönt – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség.

 

Sajtóhírek és a saját blogja, valamint a mozgalmának Facebook-oldala szerint az őrizetbe vettek között van Posta Imre is. A szélsőséges nézeteket hirdető férfi sajtóértesülések szerint már tavaly felkeltette a nemzetbiztonság figyelmét, miután ideológiai támaszt nyújtottak annak a dusnoki házaspárnak, akiktől a gyámügy elvette gyermeküket, amiért nem akarták anyakönyveztetni, kötelező védőoltásokban részesíteni. Posta már akkor arról beszélt, hogy "háború van".

A Blikk a csoport gyűléséről készült felvétel alapján azt írja, a következő személyekre mondta ki a halálos ítéletet: Orbán Viktor, Gulyás Gergely, Toroczkai László, Gyurcsány Ferenc, Áder János, Dobrev Klára, Fekete-Győr András, Jakab Péter, Kásler Miklós, Benkő Tibor, Szijjártó Péter, Varga Judit, Nagy István, Palkovics László, Semjén Zsolt, Máger Andrea, Novák Katalin, Kincses Gyula, Müller Cecília, Sulyok Tamás, Parti Tamás, Bánáti János, Jelasics Radován, Balogh János, Halmosi Zsolt, Mészáros József, Karas Mónika, Oravecz Márton, Merkely Béla, Rusvai Miklós és Szlávik János.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló