2024. február 25., Mátyás

Riasztó

#elfogás #terrorelhárítási központ #merénylet

Magyar bírók, állami vezetők, politikusok likvidálására adtak parancsot egy radikális csoport vezetői

Barna Benedek 2021.09.27. 19:30

A magát "Magyarok Felelős Nemzeti Kormányának" nevező csoportosulásra TEK-esek és rendőrök csaptak le.

 

Élet elleni bűncselekmény miatt őrizetbe vették a magukat "Magyarok Felelős Nemzeti Kormányának" nevező csoportosulás vezetőit – számolt be hétfőn a ugyeszseg.hu.


A közlemény szerint a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség  emberölés előkészületének bűntette miatt folytat nyomozást, amely ügyben hétfőn bűnügyi akciót tartottak. A nyomozó ügyészség további bizonyítékok beszerzése és az elkövetők elfogása érdekében több helyszínen összehangolt eljárási cselekményeket hajtott végre, amelyek során motozásokat, kutatásokat és lefoglalásokat foganatosított, továbbá több személyt érintően intézkedett a gyanúsítottként történő felelősségre vonásra.

 

A megalapozott gyanú szerint 2021. szeptember 11-én egy Fejér megyei községben történt találkozójuk során – amelyről egy felvétel felkerült egy videomegosztó csatornára is – a csoport vezetői emberölések elkövetésére hívták fel a csoport tagjait azzal, "hogy ha ölnek, öljenek szépen".

A radikális politikai nézeteket valló csoportosulás tagjaival vezetőjük közölte, hogy "hadiállapot van", és az igazságszolgáltatás tagjaira – így különösen a devizahiteles perek kapcsán eljáró bírákra és családjukra – "az én ítéletem halál".Ezt követően a "Magyarok Felelős Nemzeti Kormányának Bírósága" nevében egy másik vezető szólalt fel, aki halálos ítéleteket hirdetett általa név szerint megjelölt állami vezetőkre, kormánypárti és ellenzéki vezető politikusokra, továbbá közéleti szereplőkre.

A magát bírónak nevező férfi – akit korábban Molotov koktéllal elkövetett rongálás miatt felfüggesztett szabadságvesztésre ítéltek – felszólította "a végrehajtó testületet az ítélet végrehajtására", azzal, hogy mivel az jogszerű, nem valósít meg bűncselekményt.  A csoportosulás másik vezetője arra utasította a tagokat, hogy ne szervezetten, hanem egyesével öljenek. Az emberölések végrehajtására többen jelentkeztek.

 

A jelenleg is folyamatban lévő bűnügyi akció végrehajtásában a Terrorelhárítási Központ, a Nemzeti Védelmi Szolgálat, a Készenléti Rendőrség egyenruhás állománya és a Nemzeti Nyomozó Iroda, valamint a Baranya Megyei Rendőr- főkapitányság közreműködött. Az ügyészség eddig két elkövető őrizetét rendelte el, és vizsgálja, hogy történt-e súlyosabb bűncselekmény.

 

Az elfogásról az alábbi videót tették közzé:

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló