2023. március 21., Benedek

Riasztó

#robbanás #riasztó #kiskörei vízerőmű

A karbantartáskor használt tisztítószer robbanhatott be a kiskörei vízerőműben

Nagy Donát 2021.09.21. 07:07

Négy súlyos és négy könnyű sérültje van az üzemi balesetnek.

Robbanás történt hétfő délután a kiskörei vízerőműben, többen megsérültek - tájékoztatott a katasztrófavédelem és a mentőszolgálat. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) szóvivője az MTI-nek elmondta: négy férfi szenvedett súlyos égési sérüléseket. A helyszínre 5 mentőautó és 3 mentőhelikopter érkezett, a balesetben 4 férfi szenvedett súlyos égési sérüléseket; őket Budapestre, Debrecenbe, illetve Miskolcra szállítottak kórházba. További három férfi és egy nő szenvedett kisebb sérüléseket, jellemzően zúzódásokat.  

A_kiskörei_vízerőmű_a_hallépcsővel
Fotó: Wikipedia

 

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház azt közölte az MTI-vel, hogy a hozzájuk került férfi első- és másodfokú égési sérüléseket szenvedett, általános állapota kielégítő, vizsgálatai folyamatban vannak.

 

Eddig tisztázatlan okból robbanás történt a kiskörei vízerőműben - közölte Nagy Csaba, a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

 

Magyar Csilla, a település polgármestere a Facebook-oldalán azt közölte: "üzemi baleset történt az erőműben, a tűzoltók, a mentők és a rendőrség tette és teszi dolgát".

 

Az MTI megkereste a Debreceni Egyetem klinikai központját és a Honvédkórházat is, de egyelőre nem kapott tájékoztatást az oda vitt sérültek állapotáról.

 

Az RTL Klub Híradója úgy tudja, hogy a létesítmény vezetőjét mélyaltatásban, helikopterrel vitték kórházba. Tűz nem volt a robbanás után.

 

Blikk információi szerint a detonációt az okozhatta, hogy az erőmű alagsorában karbantartást végeztek, az egyik tisztítószer pedig berobbanhatott. A lap szerint a történtek nem akadályozzák az üzem működését.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló