2024. április 25., Márk

Riasztó

#heves megye #bíróság #bántalmazás #szexuális erőszak #gyermek

16 évre is ítélhetik azt a Heves megyei férfit, aki teherbe ejtette a 11 éves nevelt lányát

Székely Zoárd 2021.07.22. 10:44

A gyámhatóság vette nevelésbe a gyermeket és testvérét.

Vádat emelt a Heves Megyei Főügyészség egy, a nevelt gyermekét megerőszakoló, jelenleg letartóztatásban lévő, többszörösen büntetett előéletű férfival és az élettársával, a kislány anyjával szemben.

 

Az esetről korábban mi is beszámoltunk, a pár 2019 nyarán egy internetes oldalon ismerkedett meg egymással, majd rövid időn belül élettársi kapcsolatot létesítettek az asszony dél-hevesi lakóhelyén, ahol együtt éltek a nő három gyermekével, köztük az akkor 11 éves kislánnyal.

Heves megye - Terhes lett a 11 éves kislány, akit a gyanú szerint saját nevelőapja erőszakolt meg

Portálunk is beszámolt róla a napokban, hogy az Egri Járásbíróság egy hónapra elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akit tizenkettedik életévét be nem töltött hozzátartozója megerőszakolásával gyanúsítanak. Hétfőn a 24.hu új részleteket közölt az esetről: azt írták, a férfi áldozata a tizenegy éves nevelt lánya volt.

Az iskolás korú gyerekek 2020-ban, a járvány-helyzet miatt otthon tanultak, mialatt nevelőapjuk felügyelte őket. Élettársa nem foglalkozott a kicsikkel, munkája végeztével jellemzően italozott, majd lefeküdt aludni. A nevelőapa – a nő tudtával és beleegyezésével – rendszeresen bántalmazta a gyerekeket, ami miatt féltek tőle, különösen miután tudatta velük, hogy korábban emberölés miatt is volt már büntetve.

A férfi az éjszakai órákban egy késsel a kezében gyakran beosont a nevelt lányához, akit rendszeresen közösülésre kényszerített, majd tavaly nyáron teherbe is ejtett.

Mikor ez kiderült, arra vette rá a kislányt, hogy várandós állapotát az egyik osztálytársára fogja.

 

A vádlottak magatartásának eredményeként az érzelmi elhanyagolás, a fizikai bántalmazás és főként a súlyos szexuális trauma következtében a kislány személyiségfejlődése, bizalma, biztonságélménye, anya- és apaképe alapvetően sérült. A gyámhatóság ebben a helyzetben őt – és hasonlóan traumatizált testvéreit – nevelésbe vette, az anya szülői felügyeleti joga jelenleg is szünetel.

 

A Heves Megyei Főügyészség a férfit és a nőt három rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntettével vádolja, ezen túlmenően a nevelőapával szemben tizenkettedik életévét be nem töltött hozzátartozója sérelmére, erőszakkal és az élet, testi épség elleni közvetlen fenyegetéssel elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt is vádat emelt.

 

Az ügyészség a vádiratában arra tett indítványt, hogy a törvényszék a most 60 éves férfival szemben – beismerése esetén – 16 év fegyházbüntetést és 10 év közügyektől eltiltást szabjon ki, továbbá végleges hatállyal tiltsa el őt minden olyan foglalkozás gyakorlásától vagy egyéb tevékenységtől, amelynek keretében kiskorú személy nevelését, felügyeletét, gondozását, gyógykezelését végezhetné, illetve ilyen személlyel egyéb hatalmi vagy befolyási viszonyba kerülne.

 

A nő esetében az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetést, valamint határozott idejű foglalkozástól eltiltást indítványozott, és indítványt tett a szülői felügyeleti jogának megszüntetésére is mindhárom kiskorú gyermeke vonatkozásában.

 

 

 

Címlapfotónk illusztráció. Forrás: Pixabay

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló