2023. május 31., Angéla Petronella

Promóció

#szponzorált tartalom

Vitaminok az immunitás támogatására

Szponzorált tartalom [X] 2022.04.18. 14:33

Az immunrendszer támogatása alap, vagy legalábbis annak kellene lennie, és tévhit hogy kizárólag télen. Sőt. Az igazság az, hogy a szervezet többnyire pont tavaszra merül le, amikor elfogynak a tartalékok, amikorra már a friss zöldség, gyümölcs hiánya kézzel fogható, amikor ébred a természet. Viszont egy kis odafigyeléssel és preventív hozzáállással a kimerülés, a sokak által csak „tavaszi fáradtságnak” hívott jelenség megelőzhető.

peaceful-woman-taking-deep-breath

 

Melyek a legfontosabb vitaminok a szervezet számára?

 

Logikusnak tűnhet a válasz, miszerint a zsírban oldódó „DEKA” vitaminok, hiszen ezeket a szervezet képtelen előállítani, ugyanakkor létfontosságúak. Igen, ez tény, de a sorban előrébb szerepel a C- és a B-vitamin. Előbbiről már-már úgy tűnik, mindenki tud mindent, aztán sokszor kiderül, hogy ez csak a látszat. Utóbbi az idegek legfőbb támogatója, amire kivétel nélkül mindenkinek szüksége van. A https://allnutrition.hu oldalon minden olyan készítmény felfedezhető, aminek a segítségével egyszerűvé, egyúttal hatékonnyá válhat.

 

Mi a helyzet az adagolással?

 

A C-vitamint sokan napi 1000 milligrammban korlátozzák, mondván efölött már a vesék károsodhatnak. Érdekes meglátás, és valószínűleg a C-vitamin atyja, Szentgyörgyi Albert vitába szállna ezzel, aki nem titkoltan ennek a dózisnak akár a tízszeresét is alkalmazta. Ami praktikus út, ha adott egy mindennapos mennyiség például 1500 milligramm és egy emelt dózis például 2000-3000 milligramm, mert így akut szituációban a szervezet új lendületet nyerhet.

 

A B-vitamin nemcsak azoknak ér aranyat, akik köztudottan idegrendszeri problémáktól szenvednek. Merthogy sokan ezt gondolják. Az idegek megnyugtatása mindenki hasznára válhat mind testi, mind szellemi értelemben. Tehát nem is vitás, hogy ez a vitamintípus sem hiányozhat a napi „ellátmányból”.

 

A táplálkozás ideális vitaminforrás?

 

Ma már nem. A zöldségek, gyümölcsök és egyéb élelmiszerek hasznosanyag-koncentrációja a töredéke annak, mint amit mondjuk tíz évvel ezelőtt mértek. Azaz idény termékek ide, bio élelmek oda, a táplálékkiegészítők fogyasztása nélkülözhetetlen a sikerhez.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló