2023. december 6., Miklós

Promóció

Videós jelentkezéssel bővült a népszerű egri állásportál!

Nagy Gábor 2022.08.10. 08:45

 

Az álláskeresési szokások, illetve az álláskereséssel kapcsolatos lehetőségek hatalmas változásokon mentek keresztül az elmúlt években, ami javarészt a digitalizációnak köszönhető. A technológiának hála az álláskeresők ma már jelentősen egyszerűbben tudják összeállítani a pályázati anyagukat, valamint a pályázás módja is sokkal könnyebbé és rugalmasabbá vált. Az népszerű egri állásportál, az EgerAllas.hu azonban nem csak az álláskeresőkre gondol, hanem a hirdetőkre is. Most olyan újítással jelentkeztek, ami jelentősen felgyorsíthatja a kiválasztás folyamatát.

 

Álláskeresői szemszögből a gyorsaság, a rugalmasság és az egyszerűség jelenti a legfontosabb preferenciákat az álláskereséshez alkalmazott módszerek megválasztásakor. Ezen tényezők létjogosultságára a koronavírus-járvány még inkább rávilágított, hisz a pandémia kitörését követően rengetegen kényszerültek a gyors pályamódosításra. Az állásportálok igyekeznek is eleget tenni az előbbiekben felsorolt elvárásoknak, például az olyan újításaikkal, mint az applikáció formájában történő megjelenés, ami maximális rugalmasságot biztosít az álláskeresők számára mind a böngészés, mind pedig a jelentkezés tekintetében.

 

Az applikációk közül külön érdemes kiemelni az ÁllásÓriás alkalmazását, ami a portál kötelékeibe tartozó weboldalak lehetőségeit gyűjti össze egy helyen. Ezen kötelékbe tartozik többek között az EgerAllas.hu is, ami az egyik legnépszerűbb oldal az egri álláskeresők körében. A népszerűség nem véletlen, hisz a pályázók folyamatosan rengeteg lehetőség közül válogathatnak, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy az indulás óta több mint 14 ezer hirdetés jelent itt meg.

 

Az egyes hirdetések rendszerint a Facebookon is megosztásra kerülnek, így a mielőbbi értesülés érdekében célszerű ezen a platformon is aktív követővé válni. Maga a pályázás az oldalon keresztül megvalósítható, amihez regisztráció szükséges. Aggodalomra azonban nincs ok, a portál felhasználói felülete ugyanis rendkívül letisztult és a jelentkezés menete is egyértelmű. Nagy előny továbbá, hogy a szűrési feltételek is kifejezetten könnyedén beállíthatóak, vagyis az álláskeresők az érdekeltségi körüknek megfelelően, egyszerűen böngészhetnek például a szakmunkák vagy a mérnöki állások között.

 

A weboldal természetesen mobilhasználatra is optimalizálva van, így az okoseszköz böngészőjéből is könnyedén elérhető minden funkciója. Összességében tehát elmondható, hogy az EgerAllas.hu minden álláskeresői preferenciának eleget tesz, s ezt jól alátámasztja annak ténye is, hogy közel 170 ezer álláskereső jelentkezett már munkalehetőséggel kapcsolatos hirdetésre a portálon keresztül.

 

Milyen pluszt tud nyújtani az EgerAllas.hu a hirdetők számára?

 

Bizonyos pozíciók rendkívül népszerűek az egri álláskeresők körében, az adminisztrációs, recepciós és az ehhez hasonló állások esetében nem ritkán százas nagyságrendben mozog a pályázók száma. A hirdetőknek ilyenkor általában nagy kihívást jelent a pályázók előszűrése, hisz ennyi önéletrajzot és adott esetben motivációs levet áttekinteni meglehetősen időigényes feladat. Probléma továbbá az is, hogy ezen dokumentumok szűk keret biztosítanak a jelöltek megismeréséhez, ami az írásos formula kötöttségére visszavezethető.

 

 

Ez alatt azt értjük, hogy egy pályázó személyiségéről, mentalitásáról és kommunikációs képességeiről sokkal átfogóbb képet tud adni egy videós formátum, például egy videó-önéletrajz. Heves megyében, Eger városában, és úgy általánosságban véve egész Magyarországon viszont még közel sem elterjedt az álláskeresők körében az ily módon történő pályázás, így a toborzóknak továbbra is meggyűlik a baja az önéletrajzok bogarászásával.

Erre a problémára talált megoldást az EgerAllas.hu csapata, ugyanis a portálon elérhetővé tettek a hirdetők számára egy olyan funkciót, melynek segítségével a jelentkezést bizonyos kérdések videóban történő megválaszolásának feltételéhez tudják kötni. Egyszerűbben megfogalmazva, a pályázóknak az önéletrajzuk mellé rövid, maximum 1 perces videókat kell készíteniük, amelyekben a hirdető kérdéseire válaszolnak. A kérdésekből hirdetésenként 5 darabot van lehetőség feltenni. Az Eger állás videós jelentkezése már elérhető és kipróbálható.

 

 

Ez az egyébként opcionális lehetőség jó eséllyel redukálja majd valamelyest a jelentkezők számát, azonban fontos kihangsúlyozni, hogy segítségével jelentősen egyszerűsödhet a kiválasztás folyamata. A videó minősége, a felvétel elkészítésekor viselt öltözék, a beszédstílus, valamint a választékosság ugyanis olyan tényezők, amelyek kiváló előszűrőként funkcionálhatnak, és ezek alapján a hirdető cég könnyedén megbizonyosodhat a jelentkező szándékainak komolyságát illetően

Persze nem minden állás esetében lehet erre szükség, hisz például az informatikai vagy a pénzügyi munkakörökben jellemzően a konkrét szaktudás az, ami számít. Rengeteg olyan munka is van azonban, amelyeknél kifejezetten a munkavállaló személyes tulajdonságai kerülnek előtérbe, ilyen például a már említett recepciós munkakör vagy bármely értékesítői pozíció. Ezekben az esetekben a videós formátum rendkívül hatékony eszköz lehet a megfelelő munkaerő megtalálásához.

 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló