2024. június 18., Arnold Levente

Promóció

Okok, amiért szükséges lehet a kerti munkákhoz munkavédelmi kesztyű (X)

X 2024.05.24. 11:21

 

A kertészkedés hazánkban nemcsak a vidékiek körében népszerű, hanem egyre gyakoribb, hogy a városban élők is nyitottak környezetük zöldítésére. A lakótelepi balkonokon csodásan virágoznak a muskátlik, míg a kisebb lakókörnyezetben is egyre több a közösségi kert.

 

 

Korábban a nyugdíjasok, vidékről a városba költözők számára volt fontos a kertgondozás és a növények ültetése, mára azonban a környezettudatos életmód hatására egyre több fiatal és gyermek is beáll a kertészkedők soraiba.

 

A kertben való tevékenykedés kemény munka, melyhez elkelhet a Netpolc kínálatában kapható munkavédelmi kesztyű, ami strapabíró és a különböző veszélyektől jól védő felszerelés.

 

Kerti munkavégzéshez

 

A kertben található növények gondozása sok időt és energiát igényel, de minden fáradtságot kárpótol a csodás végeredmény. A munka közben azonban szennyeződés tapadhat a kezünkre, sérüléseket okozhatnak az ágak, ezért érdemes védeni magunkat kesztyű viselésével.

 

A vékonyabb textilből készült modellek könnyebb fogást biztosítanak, azonban kevésbé óvnak meg bennünket a vágásoktól, szúrásoktól. A speciális vágásbiztos kesztyű lehet többféle, például tenyérmártott kivitele ötvözi a rugalmasságot és a fogásbiztonságot. A magas kopásállóság és szakítószilárdság is ismérve a jó minőségű kesztyűnek, melyek hosszú távon is megőrzik tartósságukat.

 

A kerten kívül is használható?

 

Nemcsak a kerti munkák során lehet szükségünk otthonunkban kesztyűre. Rengetegen barkácsolnak otthon, sőt sokan még az autószerelést is saját maguk végzik. Számukra is nélkülözhetetlen egy jó kesztyű, hiszen a nehezen eltávolítható olajos foltok vagy a különböző vegyi anyagokkal történő munka során jó szolgálatot tehet egy ilyen kiegészítő. Az egyszer használatos gumikesztyű az általános takarításhoz és tisztításhoz nélkülözhetetlen a háziasszonyok számára.

 

A balesetek elkerülése érdekében szintén használhatunk kesztyűt, melyek a vágások és átszúrások ellen nyújtanak védelmet. A konyhai munkák vagy a kerti sütögetés idején pedig a hőálló kesztyűk segíthetnek biztonságban tudni kezeinket. Nemcsak robusztus kialakítású védőkesztyűk kaphatóak a kínálatban, hanem kényelmes, kézre simuló és biztos fogást garantáló változatok is.

 

Biztonság otthonunkban

 

A kezeink védelme a kézfejen túl az alkarokra is kiterjedhet, ha karvédőt használunk. Vannak a kínálatban vágásbiztos és hegesztéshez használható modellek, melyek maximális védelmet kínálnak anélkül, hogy bőrünket irritálná az anyaguk. A 100%-os légáteresztő szövetű változatok viselése egyáltalán nem kényelmetlen.

 

A munkavédelmi szabályoknak megfelelő minősített darabok népszerűek otthoni használatra is. Hőálló, vágásbiztos tulajdonságaikat bárki kihasználhatja barkácsolás, kertészkedés vagy sütögetés közben. A gépi mosásra is alkalmas kiegészítő hosszú távon biztosít védelmet alkarunknak.

 

Összességében elmondhatjuk, hogy a strapabíró munkavédelmi kesztyűk otthoni használatra is tökéletesen alkalmasak.

 

(Szponzorált tartalom)

 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló