2021. október 27., Szabina

Promóció

#szponzorált tartalom

Még mindig nincs könnyű helyzetben, aki most keres állást Egerben

Szponzorált tartalom [X] 2021.10.05. 20:23

A koronavírus átrajzolta az álláspiacot világszerte és ez nincs másképp nálunk sem. Bár a helyzet sokat javult, alapvető változások történtek a munkakeresők céljaiban és lehetőségeiben, így egy stabil állás Egerben is nagy kincs. [X]

egriugyek-profession-megmindignincskonnyuhelyzetben-apenzugyiesbiztositasiszektor20-osnovekedesseljottkiavirusvalsaghullamaibol-

 

Rendkívül hasznos folyamatosan böngészni az online portálokat, ha aktívan keresel állást Egerben, de emellett másra is szükség lehet. Alaposan megváltozott ugyanis mind az álláskeresők, mind pedig a hirdetők magatartása és prioritása a vírusválság kitörése előttihez képest.

 

Az üres állások számának csökkenése a KSH adatai szerint a 2020 végén érte el a mélypontot és hosszabb stagnálás után 2021 elején ismét növekedni kezdett. Ennek ellenére az álláskeresők prioritása jelenleg nem a karrierépítés, hanem a túlélés függetlenül attól, hogy azért keresnek, mert elvesztették az állásukat, vagy akár azért, mert veszélyben érzik azt. Éppen ezért olyan munkahelyek kerülnek előkelő pozícióba az álláskeresők számára, amiket nem, vagy csak minimálisan érint egy-egy lezárás.

 

Ilyenek elsősorban az élelmiszerkereskedelemhez kapcsolódó munkakörök, például a bolti eladó vagy pénztáros munkakör, de hasonlóképpen keresettek lettek a sofőr és futár állások annak ellenére, hogy ezekben a munkakörökben a sok emberi kontakt miatt erősebben ki vagyunk téve a fertőzésnek.

 

Mik a sikerszektorok?

 

A vírus miatt szenvedő gazdasági ágazatokról sok szó esik, míg a sikerszektorokról annál kevesebb, pedig van néhány terület, ami még növekedni is tudott. Ez, nem meglepő módon, a gyógyszeripar, ám a KSH adatai szerint 2019 utolsó negyedéve és 2020 utolsó negyedéve között emellett közel 20%-os növekedést mutatott a pénzügyi és biztosítási munkákat végzők száma. A válság hatására sokan próbálták meg egyenesbe hozni és bebiztosítani a pénzügyeiket, és ennek egyértelmű hatása a munkaerőpiacon is jelentkezett.

 

Mi a helyzet az állásokkal Egerben?

 

A statisztikák azt mutatják, hogy a munkavállalók 3%-a keres állást Egerben, amivel az élmezőnyben van a város az országos adatok alapján. A jó hír ugyanakkor, hogy a sok álláskereső mellett Egerben és Gyöngyösön van a legtöbb nyitott pozíció, így a kereslet szerencsére a kínálattal is találkozik.

 

Az álláskeresőknek érdemes többféle csatornát használni és naprakészen tartani az adataikat a különféle adatbázisokban. Emellett hasznos lehet élni az állásportálokon a hírlevél feliratkozási lehetőségekkel, hogy elsőként értesüljünk a meghirdetett pozíciókról.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló