2023. szeptember 24., Gellért Mercedesz

Promóció

Karrierlehetőségek egy vidéki városban – állás Eger területén (X)

X 2023.06.29. 12:51

 

Egy jól ismert hely

Az álláslehetőségek országos viszonylatában nehéz lépést tartani a fővárossal, de ez leginkább Budapest méretéből és az itt működő cégek magas számából fakad. A vidéki városok azonban sokak számára legalább annyira, ha nem vonzóbbak, mint a nagyvárosi nyüzsgés, így például Eger is remek opció lehet.

Eger városa a többség számára bizonyára nem szorul bemutatásra, hiszen tipikusan az a vidéki város, ahol szinte mindenki járt már egyszer, de legalábbis hallott róla. Heves vármegye székhelye ugyanis egy gazdag történelmi múlttal rendelkező, de ma is élő és élhető városnak számít. Egy város, mely lényegében évezredes múltra tekint vissza, így hazánk egyik legnagyobb hagyományokkal rendelkező helysége. Ez az épített környezetben is megmutatkozik, de az Eger körül található természeti környezet is kifejezetten impozáns.

E körülményeknek köszönhetően a helyi és környékbeli turizmus is kifejezetten erős szektornak számít. Sokan látogatnak a városba a vár vagy épp a minaret miatt, de nem kevésbé erős a környék borturizmusa sem. Az Egerben és környékén termelt borok ugyanis méltán híresek, nem csupán a hazai, hanem a külföldi közönség számára is. Az Egri borvidék hazánk egyik történelmi borvidékeként is képes felnőni az elvárásokhoz és minőségi termékekkel, illetve szolgáltatásokkal várja az idelátogatókat.

A turizmus tehát egy kiemelt szektor a környéken, ennek megfelelően pedig álláspiaci szempontból is sok lehetőséget kínál. A szezonalitás ez esetben elhanyagolható tényező, az itt található turisztikai álláshelyek jellemzően egész éves elfoglaltságot nyújtanak a munkavállalók számára. Ennek megfelelően egy állás Eger turisztikai szektorában sokaknak vonzó alternatíva. A helyi és környékbeli lakosság egyaránt kiveszi a részét a munkából, az álláslehetőségek pedig erre minden lehetőséget meg is adnak.

Borászat és turizmus határán

Habár sok állás Eger turizmusához köthető, a borászathoz és borturizmushoz kapcsolódó álláslehetőségek kínálata nem áll meg itt. Ezzel kapcsolatban eleve egy nagyobb területről beszélhetünk, földrajzi és munkaerőpiaci szempontból is. Az Egri borvidék ugyanis magába tömöríti a környező településeket is, így sok ide tartozó állás Eger környezetében érhető el. Ez esetben gondolhatunk a borturizmushoz kötődő vendéglátóhelyekre, szálláshelyekre vagy akár a különböző pincészetekre.

A bornak persze valamilyen úton-módon a hordókba és asztalokra kell kerülnie, mely folyamatok egészen komoly mezőgazdasági tevékenységet igényelnek. Így tehát a környékbeli szőlészet és borászat egy egészen más területen is jelentős mennyiségű munkavállalót igényel. Ennek megfelelően számos állás Eger és környékének mezőgazdasági termeléséhez köthető, az idénymunkáktól kezdve az egész éves állásokig.

Az ilyen minőségű termékek előállítása a sok éves tapasztalat mellett sok munkát is követel. Egy jól összehangolt gépezet ez, mely a szőlők termőterületein végzett egész éves munkától a termékek eladását övező különféle üzleti tevékenységekig terjed. Már önmagában ebből is észrevehető, hogy egy állás Eger valamely borászatában/pincészetében kifejezetten sokrétű lehetőségeket kínál. A kétkezi munkásoktól az értelmiségi álláshelyeket keresőkkel bezárólag mindenki megtalálhatja itt a számításait.

 

A borkészítésen túl

Egy állás Eger városában és környékén természetesen nem kizárólag a turizmushoz vagy a mezőgazdasághoz kötődhet. A fővároson túl is van élet, az elmúlt időszak tapasztalatai alapján pedig a befektetői hajlandóság egyre inkább érinti a vidéki területeket is. Ennek megfelelően Egerben is egyre több ipari szereplő bukkan fel és létesít itt telephelyet, mely szintén nagy felvevő piacot jelent a helyi és környékbeli munkavállalók számára egyaránt.

Ennek mentén pedig számos állás Eger újonnan felbukkant gazdasági szereplőinek köszönhetően létesül. A város határában található ipari parkokban nagyobb fémipari szereplőt, autóipari technológiákat gyártó vállalatot és pneumatikai alkatrészekkel foglalkozó multicéget is találhatunk. Ezek a vállalatok pedig hagyományosan jelentős számú munkaerő alkalmazására képesek. Ezáltal számos állás Eger és környékének lakói számára egyaránt biztosított.

További lehetőségeket tartogatnak az Eger közvetlen környezetében található olyan nagyobb vállalatok, mint pl. a Bosch vagy a Stühmer. Ezek akár a város lakói számára is opciót jelentenek az ingázásra. Ez a lehetőség is jól jelzi, hogy nem csupán Eger, de a környezete is fejlődik, egyre több és több álláslehetőséget kínálva az itt élők számára. Amellett pedig, hogy számos állás Eger iparához kötődik, az említett fejlődésnek köszönhetően a környék munkaerőpiaci értéke is megerősödött.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló