2021. december 7., Ambrus

Promóció

#szponzorált tartalom

Hogyan találd meg az ideális futócipődet?

Szponzorált tartalom [X] 2021.10.27. 21:05

A piac számtalan kiváló lehetőséget kínál a futócipők közül, és ez szerencsés is, mivel mindenkinek más elvek mentén kell megtalálnia a számára tökéletes sport lábbelit. Függetlenül attól, hogy stabilitást, tapadást vagy a kényelmet priorizálod, ebben az útmutatóban megkaphatod a legjobb tippeket, amivel minél hamarabb beszerezheted a számodra legideálisabb cipőt.

futás_pr

 

Önismeret a futásban

 

Elsőként érdemes átgondolni, hogy te magad milyen futó vagy: most kezdted, vagy már számtalan maraton van a hátad mögött? Inkább salakon és sík pályán, vagy a természetben futsz emelkedők és lejtők rengetegében? Netán beltéri futó vagy? 

 

Ezekkel a kérdésekkel hamar leszűkítheted, hogy mit kereshetsz - hiszen lehet, hogy neked elsőre az fog kelleni, hogy stabilan elkezdhesd a futást, egy öregmotorosnak pedig az is lényeges szempont, hogy az ismert minimum teljesítményét támogassa a surranó. A futócipők közt találkozhatsz könnyedebb szerkezetekkel, amik a sprintelésekhez és a versenyekhez remek választások, míg a maraton vagy spártai futásokhoz vízálló és strapabíró csukákat érdemes választani.

 

Kialakítás

 

A futás során a lábad minden lépésnél érinti a talajt, de a futócipő segíti tompítani a lábak becsapódását - ezt a beépített speciális csillapítókkal, párnákkal és sarokemelésekkel érik el. Ezek a beépített elemek képesek növelni a teljesítményedet is, hiszen a jól kiválasztott cipő mellett a sérülések minimalizálódnak, és te is jobb minőségben tudod megdöngetni az általad kijelölt csúcsokat. 

A futócipő esetében elengedhetetlen, hogy mind hosszában, mind széltében passzoljon rád - ne dörzsölje ki a sarkaidat és ne okozzon vízhólyagot minden viselés során. 

 

Reebok Zig kialakítása tökéletes akár a mindennapi futáshoz - légy kezdő vagy már régóta futó, ezzel a cipővel nyert ügyed lesz. A könnyű felső szerkezet maximális komfortot biztosít, a vastagított talp ergonómiája pedig megfelelő a belvárosi és salak futásokhoz és a szabadtéri mozgásokformákhoz egyaránt. 

 

Nincsen még futócipőd? Találd meg itt a széles kínálatból!

 

A fotó forrása: Piyawat Nandeenopparit / Shutterstock.com

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló