2022. július 5., Emese Sarolta

Promóció

#szponzorált tartalom

Hogyan rendezzük be hatékonyan irodánkat?

Szponzorált tartalom [X] 2022.03.01. 19:36

Már valószínűleg mindenki megtapasztalta, hogy környezetünk jelentősen képes rontani és növelni is a munkakedvünket. Nem mindegy, milyen színek, formák és fények találhatóak abban a helyiségben, ahol dolgozunk. Ezért tehát érdemes kicsit több figyelmet fordítani az irodánkra a berendezés kapcsán. Mire figyeljünk oda tehát?

iroda_pr

 

Rend, tisztaság és káosz?

 

Gyakran mondják, hogy a sikeres emberek egyfajta rendezett káoszban élnek, és abban képesek megtalálni a saját rendszerüket. Nos, ez csak részben igaz, ráadásul sokan félre is értik, a rumlival azonosítva azt. A sikeres és produktív emberek nem rumliban élnek, hanem olyan életteret alakítanak ki maguknak, amely a saját személyiségükre van szabva. Egy a személyiségünket tükröző helyiségben sokkal jobban érezzük magunkat, gondolataink kitisztulnak és kiegyensúlyozottabban tudunk dolgozni. A munka egyik központja pedig az íróasztal. Ha olyan irodai íróasztalok közül választunk, amelyek nem csak praktikusak, hanem tükrözik saját belső világunkat is, az garancia az ideális irodahelyiségre.

 

Kevesebb elterelő apróság, több relaxáló részlet

 

Egy irodában nem érdemes olyat szem előtt hagyni, ami elterelheti figyelmünket. A legjobb, ha minimalista díszítettség mellett inkább nyugalmat sugalló kiegészítőkkel vesszük körbe magunkat. Ilyenek például a szobanövények vagy esetleg egy akvárium jelenléte. Segítenek fókuszálni, azonban a sok kis széthagyott fecni, a mindenfelé sorakozó papírok csak szétszórják a figyelmünket. Ezek mind azt közvetítik a tudatunk számára, hogy még azokkal nem végeztünk – vagyis frusztrálnak bennünket. Ez a tárgyalótermekre is igaz, azokban is maximum a konferenciaszékek, az asztal és a projektor legyen fókuszban. Minden más egyéb legfeljebb a nyugalmat szolgálja, tehát kellemes környezetet kell, hogy teremtsen.

 

Világos helyiség, nappali fényhatás

 

Minél világosabb a helyiség, minél inkább utánozza annak árnyalata a nappali fényt, annál aktívabbak leszünk. Ez a színekre is ugyanúgy vonatkozik. Az iroda színei legyenek frissítőek vagy komoly eleganciát tükrözők, amelyek segítenek a fókuszálni. Használhatunk bátran sötét színeket is, de mindig legyenek világos kiegészítőik.

 

A fotó forrása: Photographee.eu / Shutterstock.com

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló