2022. január 18., Piroska

Promóció

#szponzorált tartalom

Az alkalmazotti lét a múlté?

Szponzorált tartalom [X] 2022.01.07. 23:16

Mind több helyről hallani, hogy az alkalmazotti jogviszony elavult. Érdemes mindenkinek saját fába vágnia a fejszéjét, magyarul eljött az egyéni vállalkozások ideje. De vajon ez a tendencia a gyakorlatban is megfigyelhető, és ténylegesen bárkinek tökéletes a céges keret?

two-smiling-business-people-handshake-good-business-deal

 

A munkavállaló habitusán múlik minden!

 

A helyzet az, hogy ahogy az élet számos területén felesleges, sőt kifejezetten félrevezető általánosításokkal élni, úgy ez alól a munka világa sem kivétel. Mert mondhat a többség akármit, valójában egyéni szinten dől el, hogy melyik az a munkavállalási formátum, ami minden szempontból hatékony.

 

Ha az Eger állás kulcsszóra rákeresel, akkor láthatod, hogy számlaképes vállalkozókat épp úgy keresnek, mint alkalmazotti pozícióba munkaerőket. Nyilván nem mindegy, hogy milyen jellegű munkáról van szó, és a statisztikákat alapul véve még a konkrét helyszín sem mellékes. Az ország különböző pontjain eltérőek egyrészt az elvárások, másrészt a lehetőségek. Ez a tájegységi sajátosságok miatt egyáltalán nem meglepő fordulat.

 

Szóval egyáltalán nem kifizetődő taktika univerzális érvényű kijelentésekben gondolkodni. Tény, hogy a számlázás, mint szolgáltatás egyre több vállalatnak praktikus. Jobban megéri ilyen módon szerződést kötni, mint az alkalmazotti viszony körülményeit biztosítani. Viszont evidens, hogy nem mindenki akar, hajlandó vagy képes a cégalapításra. Főleg a kiadások mértéke az, ami eltántorító erővel bír. Ha csak a legkedveltebb KATA-s elszámolást vesszük alapul, még úgy sem kevés a havi fixen befizetendő összeg. Amit akkor is át kell utalni, ha egy forint bevétel sincsen. És akkor még ott vannak az egyéb kötelezettségek, például a TB fizetése. Tehát, valóban, az alkalmazotti létformához hasonlítva sokkal több a kötelezettség, a felelősség és a kockázat. Viszont kár lenne tagadni, hogyha az üzlet beindul, akkor a befolyó összeg megsokszorozódhat. És innentől kezdve minden befektetést megér a vállalkozás fenntartása.

 

Milyen munka után kutatsz?

 

A fenti példára visszatérve, ha beütöd, hogy Eger állás, akkor láthatod a lehetőségeket. Amik széles spektrumot járnak be. Nem mindegy, hogy milyen típusú kihívást keresel. Az sem mellékes, hogy egyetlen cégnél szeretnél elhelyezkedni, vagy a bedolgozás ide is, oda is, közelebb áll a szívedhez. Érdemes mérlegre tenni az előnyöket-hátrányokat, már ami az alkalmazottságot, illetve a vállalatindítást illeti. Így könnyedén kirajzolódhat a helyzetedre szabott, racionális kép, aminek a nyomán sokkalta könnyebben meghozhatod a döntést.

 

Sohasem késő?

 

Az egyik legnagyobb tévedés a témában, hogy egy idő után már veszett fejsze nyele a cégalapítás és a váltás. Nincs ilyen. Minden időpont tökéletes a változtatásra és ezzel együtt az új utak bejárására. Ahogy bármikor határozhatsz úgy, hogy visszatérsz az alkalmazotti létbe, mert neked az a kényelmesebb, praktikusabb, biztonságosabb. A lényeg a cselekvés. Ha ezzel a mentalitással élsz, akkor a csalódásokat, lehangoló élményeket és a kiégést elkerülheted.

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló