2022. január 18., Piroska

Promóció

#szponzorált tartalom

A minőségi alvás egy az egyben befolyásolja a nap folytatását!

Szponzorált tartalom [X] 2021.12.12. 19:57

Nagyon nem mindegy, hogy milyen körülmények között térünk nyugovóra nap, mint nap. A pihenés nem attól válik minőségivé, hogy hosszan tart. Hiába a megfelelő, sőt olykor túlzásba vitt mennyiség, ha a körülmények nem ideálisak, akkor még fáradtabban ébredhetünk, mint ahogy lefeküdtünk. Sokat segíthet, ha közvetlenül elalvás előtt lecsitítjuk a gondolatainkat, és szánunk egy kis időt a lelki ráhangolódásra is. Viszont ahhoz, hogy tökéletes kényelembe helyezzük magunkat elengedhetetlen egy testre szabott fekhely. Ami alapul szolgál, és ami jóformán vonzza az édes álmokat.

shutterstock_1934160302
A fotó forrása: Ivanko80 / Shutterstock.com

Miről ismerhető fel a “tökéletes” modell?

 

Mint ahogy az élet egyéb területein sem, úgy az ágyak világában sem lehet egyetlen befutó típust kikiáltani. Nincsen egyetlen olyan variáció, ami kivétel nélkül, mindenkinek megfelelne. Van, aki az extra rugózású alternatívára voksol, de akad aki a kevésbé rugalmas kialakítást kedveli. A kárpitozott verziók egyaránt népszerűek, viszont ami a külsőségeket illeti újfent sokoldalúság jellemző. Nem olyan meglepő mindez, hiszen ahol az ízlésé a főszerep, ott semmi keresnivalójuk nincs a kényelmetlen megkötéseknek.

Ráadásul az ágyvásárlás hosszútávú beruházás. Befektetés a nyugodt, pihentető, regeneráló álmokat hozó éjszakákba, s ezáltal az aktív, hatékony, produktív nappalokba.

 

Konkrétan egészségmegőrző jelentőséggel bír, hogy a kiszemelt fekhely milyen paraméterekkel rendelkezik. A méret igenis lényeg, ebben az esetben mindenképpen. Nyilván a szoba adottságai korlátozóak lehetnek, de kifizetődő taktika minél hosszabb és szélesebb kivitelben gondolkodni. Egy keskeny felületen sem lehetetlen pihenni, csak éppen egy cseppet sem komfortos, na meg biztonságos. Tehát a mindenkori kényelem megteremtése az elsődleges cél. Minél ellenállóbb, időtállóbb anyagokból készült az ágy szerkezete annál biztosabb, hogy a beszerzés egyúttal sokszorosan megtérülő beruházás.

 

Ha a fekvésminőséggel összefüggő tulajdonságok stimmelnek, akkor jöhetnek a kellemre vonatkozó jellemzők. A szín, a formavilág kiválasztásánál mérvadó a helyiség stílusa, hangulata, színösszetétele, és persze a mindezt összefogó egyéni ízlés.

 

Lerántjuk a leplet, vagy inkább feltesszük azt?

 

plédek első ránézésre csupán funkcionális kellékek. De ez csak a látszat. Ugyanis megnyerő stílusosságukkal nagyban hozzájárulhatnak a háló vagy nappali pozitív kisugárzásához. Konkrétan egyfajta lepelként borulhatnak a bútorokra, ezzel vadonatúj külsőt kölcsönözve nekik. És persze kétségtelen tény, hogy általuk öleléshez hasonlító élmény a beburkolózás.

 

A bárány, illetve plüss variációk aktuálisan a legkedveltebbek, de a szőrmés kivitelek is keresettek. Nem csoda. Azon túl, hogy jó rájuk nézni, a betakarózás tényleges melegséget ad, ami különösen a téli, zimankós hónapokban óriási ajándék.

 

Felmerülhet a kérdés, hogy az árnyalat kiválasztásánál mihez érdemes igazodni? Az ágy színéhez? Esetleg a szoba domináns palettájához? A gyakorlat azt mutatja, hogy a legszebb, egyben leginkább harmonikus végeredmény akkor érhető el, ha a helyiséget alkotó textíliák összhangot alkotnak. Vagyis a függönyök, párnák, takarók együttesen valódi színfoltokká válhatnak. Természetesen olykor a merész utak is jó választásoknak tűnnek. A lényeg az ízlés, és annak az egyedisége. Mert nem az a fontos, hogy ki-mit mond, vagy hogy a divat éppen most mit diktál. A fő, hogy mit súg a szív, és a szívet ellágyító szépérzék. Ami emberenként változó, s éppen ezért különleges.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló