2021. október 26., Dömötör

Promóció

#szponzorált tartalom

A legnépszerűbb autómárkák Magyarországon [X]

Szponzorált tartalom [X] 2021.10.02. 07:42

Hogy áll a hazai autópiac?

white-floor-new-car-parking

 

Az utóbbi évek elsődleges kérdése az volt, vajon mennyi idejébe telik az autóiparnak visszanyerni az erejét a viszontagságok után, és jelenleg úgy tűnik, 2021 nem a legsikeresebb évek egyike. Az első hat hónapban 64 796 autót helyeztek forgalomba a magyar utakon, ami a két évvel ezelőtti 74 548-hoz képest érzékelhető elmaradást mutat. Az új autók és a használt autók eladási számai továbbra is az utóbbit hozzák ki győztesként, azaz egyelőre Magyarországon tartja magát az a szokás, hogy inkább használt autót vásárlunk – és abból meglehetősen öregecskéket. Kétségtelen, hogy 2020 novemberében és decemberében jelentősen megnőtt az új autók eladási száma, de ez januárra csúnyán visszaesett, és az idén márciusban vett újabb lendület után nyár óta ismét a használt autók vannak fölényben, valójában a nyári számok hétszeres előnyt mutatnak. Tekintetettel erre, amikor használt autót készülünk vásárolni, sose feledkezzünk meg az alvázszám ellenőrzéséről, amit a carVertical oldalán megtehetünk.

 

Új autók tekintetében 2021 első felében hazánkban egyértelműen a Suzuki dominál, ennek a Vitara és a SX4 S-Cross modelljei. Népszerű továbbá a Fiat 500-as, illetve a Dacia Duster is, de a Škoda, a Toyota és a Ford is szerepel autóival az első tízben. Eközben a használt piacon a gazdát cserélt modelleknél az Opel Astra szerepel a dobogó első helyén, amit némileg lemaradva követ a Suzuki Swift. Harmadik helyen szerepel az első kettő után jóval a Ford Focus. Az első ötbe még két Volkswagen a Golf és a Passat kaptak helyet, megelőzve a BMW 3-ast, az Opel Corsa-t, a Škoda Octavia-t, a Volkswagen Polo-t és a Renault Megane-t.

 

A statisztikák szerint a külföldről hazánkba érkező autók között már kicsit más a helyzet, itt nyilvánvalóan már nem szerepel a korábban itthon gyártott Swift, ellenben sok másik ismerős típus de. Ez így alakult eddig: Opel Astra az első helyen, majd a Ford Focus, a Volkswagen Golf  és a Volkswagen Passat, ezután a Hyundai i30, majd a Kia Ceed, ezután következik az Opel Corsa, aztán egy újabb Opel, a Meriva, aztán az Audi A4 és végül a Honda Jazz. Hazánkban alapvetően nagy népszerűségnek örvendek az elöregedett német luxusautók, viszont itt ez nem mutatkozik meg, egyedül az Audi szerepel a legnépszerűbbek között.

 

A használt autók piacon gazdát cserélt példányok a márkájuk szerint némileg más képet mutatnak, hiszen a lista a következő: Opel, Volkswagen, Suzuki, Ford, BMW, Renault, Mercedes, Škoda, Audiés végül a Toyota. Ezek alapján a könnyebben boldogulhatunk a választás során, de azt mindenképpen figyelembe kell venni, hogy ezek a számok nem makulátlan előéletű, kifogástalan autókról szólnak, hanem sokszor teljesen újraépített, átalakított kocsikról. A myfreevin.com az alvázszám leolvasásával ad lehetőséget arra, hogy pontosabb képet kapjunk a kiválasztott autó előéletéről, korábbi sérüléseiről,szerviztörténetéről, futott kilométereiről, illetve a korábbi tulajairól is egyebek mellett, megelőzve a későbbi horribilis kiadásokat, illetve azt a csalódást, amit egy átverés után érez az új tulajdonos.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló