2024. június 21., Alajos Leila

Promóció

#szponzorált tartalom

A leghasznosabb kerti szerszámok

Szponzorált tartalom [X] 2022.06.01. 19:34

Ahogy beköszönt a nyári meleg, sokan kezdenek el a kertben tevékenykedni. Nem is csoda, hiszen a kertészkedés az egyik leginkább megnyugtató hobby, érdemes tehát kihasználni a lehetőséget. A virágok ültetése, fűnyírás és bokrok rendben tartása mellett akár különböző zöldségeket és gyümölcsöket is ültethetünk, vagy kerti sütögetőt alakíthatunk ki.

A lista viszonylag hosszú, és egy pár alapvető szerszám beszerzése után bárki nyugodtan belevághat a kerti munkákba. Nézzük meg tehát együtt, hogy milyen eszközöket ajánlott beszerezni.

shutterstock_1641184159
A fotó forrása: Halfpoint / Shutterstock.com

 

Kerti szerszámok

 

kerti szerszámok listája szinte végtelen, vannak azonban alapvető eszközök, melyek nélkül a kertészkedés inkább fárasztó feladatnak tűnik majd, nem pedig kikapcsolódásnak. Egyértelműen ilyennek számít a fűnyíró, hiszen ez talán a legalapvetőbb kerti feladat. Választhatsz benzines vagy elektromos  verziót, vannak azonban fontos választási tényezők: teljesítmény, vágási magasság, zajszint. Amennyiben nem vagyunk hozzáértők, ajánlott lehet szakember segítségét kérni a megfelelő darab kiválasztásakor. Emellett hasznos lehet egy sövényvágót is beszerezni, illetve valamilyen öntözésre szolgáló rendszert.

 

Amennyiben zöldség és gyümölcstermesztésre adjuk a fejünket, egy megfelelő permetező használata is fontos lesz majd. Ezek között akkumulátoros és motoros verziót is találhatunk, valamint a szükséges kellékeket is megtaláljuk. 

 

Kézi szerszámok

 

A kisebb, kézi szerszámok között is ajánlott szétnézned, hiszen a munkák jelentős része nem gépi lesz majd. Gereblyére, lapátra és ásóra mindenképpen szükséged lesz, hiszen a palánták ültetéséhez, a kerti átalakításokhoz, valamint a lehullott levelet összegyűjtéséhez ezek elengedhetetlen eszközök. Emellett különböző kerti ollók, és esetleg még egy nagyobb fejsze is hasznos lehet.

 

shutterstock_1798564480
A fotó forrása: Shyntartanya / Shutterstock.com

 

A fent felsorolt alapvető eszközök természetesen könnyen kiegészülhetnek egyéb szerszámokkal, annak függvényében, hogy milyen terveink vannak a kerti munkák terén. Fontos továbbá ezen eszközök megfelelő tárolása annak érdekében, hogy ne rövidítsük működési élettartamukat. Emiatt – amennyiben jó minőségű és nagyobb mennyiségű szerszámot szerzünk be – ajánlott lehet egy kerti házikót kialakítani tárolásukra. Ezek védik a szélsőséges időjárási viszonyoktól, és neked sem kell a kertben szétszórva tárolnod őket.

 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló