2022. január 19., Sára Marió

Promóció

#szponzorált tartalom

A kapszulás kávéfőző előnyei és hátrányai

Szponzorált tartalom [X] 2021.12.16. 11:41

Amikor kávégépet szeretnénk vásárolni, rá kell döbbenünk arra, hogy elképesztő nagy választék áll rendelkezésre a különféle típusokból. A hagyományos kotyogóson túl profi barista automata kávéfőzők és különféle kapszulás főzőberendezések is találhatóak a kínálatban. Aki mégsem szeretné túlbonyolítani, annak lehet jobb választás ár-érték arányban egy kapszulás típus. Nézzük meg, melyek az előnyei és a hátrányai.

Kapszulás előnyök – gyorsan, finomat, változatosat

 

A kapszulás főzőket azoknak találták ki, akik szeretik a minőségi kávét, de nincs idejük vagy türelmük arra, hogy mindig töltögessék a tartályt, vagy megtömjék a kotyogós főzőt. Azoknak is nagyon praktikus, akik szeretik a változatosságot. A kapszulás kávéfőző lehetőséget ad arra, hogy egyszerre többféle fajtájú és pörkölésű fekete italt megízlelhessünk anélkül, hogy mindegyikből meg kellene venni a nagyobb kiszerelést. A kapszula ráadásul frissen tartja a kávét, hiszen adagonként csomagolják. Ezért nem illan el a tárolt kávé zamata az egész zacskóból, mint a hagyományos őrölt kiszerelések esetében. Használatát tekintve a leggyorsabban készíthető el vele a kávé. A kapszulát csak behelyezzük a helyére, megnyomjuk a gombot, és már készül is a forró frissítőnk.

 

Kapszulás hátrányok – kapszulák és dobozok tengere

 

Ha már írtunk az előnyökről, érdemes megemlíteni a hátrányokat is. Habár a kapszulás kávéfőző gyorsan minőségi kávét készít, hátránya pont az előnye is. A kapszulánkénti csomagolás miatt elképesztő mennyiségű hulladék keletkezik. Aki naponta csak 2-3 kapszulásat iszik, az évente majd nyolcszáz darab ilyen kis hulladékot termel ki. Itt pedig még a kapszulák csomagolásairól szó sem esett. A kapszulás főzők hulladékkérdése azóta foglalkoztatja az embereket, amióta az létezik. Viszont biztató, hogy jelentős része a kapszuláknak újrahasznosítható anyagokból készül. A legtöbb nagy gyártó már visszaveszi a használt kapszulákat, sőt már lebomló anyagokból készült termékek is kaphatóak, aminek még a doboza is komposztálható. Ezért várhatóan néhány éven belül sikerül minimálisra csökkenteni a kapszulás kávéfőzők hulladéktermelésének mennyiségét.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló