2022. július 6., Csaba

Promóció

#szponzorált tartalom

A FIFA és az UEFA felfüggeszti Oroszországot, avagy hogyan lép fel a futballvilág az ukrajnai invázió miatt?

Szponzorált tartalom [X] 2022.03.01. 19:44

A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) és az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) további értesítésig felfüggesztette az orosz válogatottat és az orosz klubokat az összes versenyen való részvételből. Anglia, Skócia, Wales és az Ír Köztársaság csupán néhány azon országok közül, amelyek az ukrajnai válság miatt nem kívánnak Oroszországgal labdarúgó-mérkőzéseket játszani.

A hétfői bejelentés előtt számos európai szövetség azt nyilatkozta, hogy nem hajlandó játszani Oroszország ellen, beleértve a lengyel, svéd és cseh szövetségeket is, melyek a Világbajnokságban Oroszországgal kerültek egy csoportba.

 

A FIFA és az UEFA közös bejelentése

 

FIFA és az UEFA hétfő esti közös bejelentésében a következőket nyilatkozta: „A FIFA Tanácsa és az UEFA Végrehajtó Bizottsága által elfogadott kezdeti döntéseket követően - amelyek további intézkedéseket helyeztek kilátásba -, a FIFA és az UEFA ma közösen úgy döntöttek, hogy minden orosz csapatot, legyen az nemzeti válogatott vagy klubcsapat, további értesítésig felfüggesztik a FIFA és az UEFA versenyeken való részvételből.

 

„Ezen döntéseket ma a FIFA Tanácsának elnöksége és az UEFA Végrehajtó Bizottsága, illetve mindkét intézmény legmagasabb döntéshozó szerve is elfogadta.”

 

„A futballvilág egységes álláspontot képvisel ebben a kérdésben, és teljes mértékben együtt érez az ukrajnai emberekkel. Mindkét szövetség reméli, hogy az ukrajnai helyzet jelentősen és gyorsan javulni fog, hogy a labdarúgás ismét az emberek közötti egység és béke szimbóluma lehessen!" 

 

A Szpartak Moszkva kikerült az Európa Ligából

 

Az orosz válogatott eltiltása nem jelenti a szankciók végét. A sportfogadas.net forrása szerint az Európa Liga Szpartak Moszkva és RB Leipzig közötti nyolcaddöntős mérkőzése lemondásra került, melyet az UEFA hétfőn megerősített, miután felfüggesztette az orosz válogatottat és az orosz klubokat az összes versenyen való részvételből.

 

Az angol labdarúgó-szövetség magánbeszélgetéseket folytatott az UEFA és FIFA képviselőivel a közelgő UEFA Férfi Világbajnokságról és az UEFA Európai Női labdarúgó-bajnokságról is.

 

Az angol, skót és walesi labdarúgó-szövetségek hétfőn nyilvánosan megerősítették, hogy megtagadják az Oroszország elleni mérkőzéseket, még akkor is, ha Oroszország más név alatt játszik.

 

A FIFA vasárnap bejelentette, hogy Oroszország „Orosz Labdarúgó Unió” néven kíván mérkőzéseket játszani, ami kivívta számos európai labdarúgó-hatóság haragját, mivel azok úgy érzik, hogy ez az intézkedés Vladimir Putyin ukrajnai agressziójának fényében nem megfelelő.

 

Az angol labdarúgó-szövetség nyilvánosan is közzétette véleményét, és világossá tette mind az UEFA, mind a FIFA számára, hogy a nemzetközi események tükrében Oroszország kizárása az egyetlen megfelelő reakció volt részükről.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló