2024. április 25., Márk

Promóció

#szponzorált tartalom

2022-ben a legjobb osztalék részvényeket vásárolni

Szponzorált tartalom [X] 2022.08.18. 23:30

A jól megválasztott osztalék részvények a növekedés és a jövedelem hatékony kombinációját biztosíthatják befektetési portfóliójához. A kulcs az, hogy olyan vállalatokat válasszon, amelyek sikeresen tudnak navigálni abban a piaci környezetben, amellyel valószínűleg szembesülni fognak az elkövetkező években.

 

7eftlrh66myveX8

 

A jól megválasztott osztalék részvények a növekedés és a jövedelem hatékony kombinációját biztosíthatják befektetési portfóliójához. A kulcs az, hogy olyan vállalatokat válasszon, amelyek sikeresen tudnak navigálni abban a piaci környezetben, amellyel valószínűleg szembesülni fognak az elkövetkező években.

 

Az ilyen részvények azonosításához íme, öt olyan vállalkozás, amely a következő évben vezető szerepet fog betölteni a saját iparágában és bőséges hozamot biztosít majd a befektetők számára. Ezek a legjobb osztalék részvények, amelyeket 2022-ben érdemes megfontolni. Hogyan lehet megvásárolni őket? Melyik a legjobb online tőzsde?

 

Ford Motor Company

 

A Ford Motor Company (NYSE:F) 118 éves, de messze nem egy unalmas autógyártó. Jim Farley vezérigazgató 2020 októberében vált vezetővé és a vállalat növekedési stratégiájának középpontjába az elektromos járműveket (EV) helyezte.

 

A Ford jövője elég biztos és erős ahhoz, hogy a vezetőség nemrég kényelmesen visszaállította az osztalékot, miután a világjárvány korai szakaszában rövid szünetet kellett tartaniuk. A részvények jelenleg 1,9%-os hozamot biztosítanak és a befektetők arra számíthatnak, hogy a vezető autógyártó készpénzkifizetése idővel a nyereséggel együtt emelkedni fog.

 

Bank of America

 

Az infláció leküzdése érdekében a Federal Reserve 2022-ben jelezte kamatemelési szándékát. Ez számos magasan értékelt növekedési részvény erőteljes eladásához vezetett, ugyanakkor a bankok számára kedvező.

 

A bankok a kamatok emelkedésével általában magasabb nyereséget érnek el, mivel a betéteseknek fizetett kamat költsége és az általuk kibocsátott hitelek kamatai közötti különbség növekszik. A Bank of America (NYSE:BAC) különösen jó helyzetben van ahhoz, hogy profitáljon az emelkedő kamatokból. A pénzügyi szolgáltató óriás, csak a következő évben 6,5 milliárd dollárral több nettó kamat bevételre tehet szert, ha a kamat egyetlen százalékkal is emelkedik.

 

A magasabb nyereségnek nagyobb osztalékot kell eredményeznie és a Bank of America részvényei már most is tekintélyes, 1,9%-os hozamot mutatnak

 

Walmart

 

Ahogy az infláció felüti a fejét, a fogyasztók valószínűleg megváltoztatják kiadási szokásaikat. Az áruk és szolgáltatások árának széles körű emelkedése arra készteti a vásárlókat, hogy költségcsökkentési módokat keressenek. Ez pont a Walmart (NYSE:WMT) javára játszik.

 

A kiskereskedelmi kolosszus a mindennapos alacsony árairól ismert. Mivel a vásárlók keresik a költségcsökkentés lehetőségeit, a Walmart arra számít, hogy a vásárlók részéről mind az üzletekben, mind az interneten megnövekszik majd a forgalom.

 

Emellett a Walmart hatalmas elosztó hálózata lehetővé teszi számára, hogy kisebb versenytársainál jobban átvészelje a kiskereskedelmi ellátási láncokat érintő, a közelmúltbeli világjárvány okozta kihívásokat. Ahogy egyre több vásárló vásárol a jól felszerelt üzleteiben, a profitja - és ezáltal az osztalékai - folyamatosan emelkedni fognak. Eközben a befektetők begyűjthetik a vállalat 1,6%-os hozamát.

 

Apple

 

4qg8wlg5k68tzvz

 

Ha egy erőteljes növekedési komponenssel szeretné bővíteni portfólióját, vegye fontolóra az Apple (NASDAQ:AAPL) részvényeket. A technológiai titán jelenleg elképesztő, 2,7 billió dollárra van értékelve és a befektetők valószínűleg még mindig alulértékelik a hihetetlen jövedelmi potenciált.

 

Az 5G-csatlakozás iránti növekvő kereslet hozzájárulhat az Apple legfontosabb termékének, az iPhone-nak a folyamatos frissítési ciklusához. Eközben az Apple új M1 chipjeinek erős teljesítménye fellendíti a Mac-ek és iPad-ek eladásait is. Ezek az erős készülékeladások pedig az Apple magas árrésű szolgáltatásainak növekedését segítik elő.

 

A Wall Street becslései szerint ezek a trendek együttesen segítenek majd az Apple-nek megduplázni az egy részvényre jutó nyereségét a következő fél évtizedben. Ez lehetővé teszi a vállalat számára, hogy ez idő alatt növelje a befektetőknek történő készpénzkifizetéseket. A részvények jelenleg viszonylag szűkös 0,5%-os hozamot biztosítanak, de a részvényárfolyam emelkedése és az emelkedő osztalékbevétel kombinációja komoly, teljes hozamot eredményezhet.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló