2023. december 6., Miklós

Mindenki ügye

#időjárás #közlekedés

Visszatér a tél, havas eső és hó is várható

2022.04.02. 17:18

 

Szombat estétől visszatér a tél: havas eső, valamint elsősorban a Nyugat-Dunántúlon és Északkelet-Magyarországon számottevő havazás is lehet - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. az MTI-vel.

 

Azt írták, az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései szerint a szombat éjszakai havazás nyomán vasárnap reggelre a friss hóréteg vastagsága a magasabban fekvő területeken - például az Alpokalján, a Mecsekben, a Börzsönyben, a Mátrában, a Bükkben - elérheti az 5 centimétert, az észak-dunántúli középhegységben pedig akár a 10 centimétert is.


Vasárnap délelőtt megszűnik a csapadék, de megélénkül az északnyugati szél, és hétfőre virradóra az ország szinte egész területén fagyni fog.


A Magyar Közút Nonprofit Zrt. elrendelte, hogy szombattól a télies időjárású mérnökségek területén bevethetőknek kell lenniük a hóeltakarításhoz és a síkosságmentesítéshez szükséges gépeknek és személyzetnek.


A közútkezelő szakemberei a következő napokban ütemezetten fogják végezni a preventív és aktív síkosságmentesítést.


Arra kérik a havas területeken közlekedőket - főleg azokat, akik már lecserélték a téli gumijukat nyárira -, hogy még utazás előtt tájékozódjanak az aktuális forgalmi helyzetről, az út- és a látási viszonyokról a cég Útinform szolgálatánál, megyei diszpécserszolgálatainál vagy a www.utinform.hu oldalon.

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló