2024. július 14., Örs Stella

Mindenki ügye

#karácsony gergely #ungár péter #lmp

Ungár Péter szerint az LMP jó döntést hozott, hogy nem vett részt a DK, az MSZP és a Momentum közös tüntetésén

Farkas Bazsi 2024.02.26. 12:16

A parlamenti képviselő élesen bírálta Karácsony Gergelyt is.

 

 

A hisztériaellenzék tüntetése megmutatta, hogy a szellemi polgárháborút nem lehet összekeverni a gyermekvédelemmel, hogy a közvetlen elnökválasztás üres lózung és, aki a holnapi nap reggelén napirend előtti felszólalásban vesz részt az Országgyűlés munkájában, az késő délután már nem tudja hitelesen bojkottálni ugyanazt az ülésnapot az elnökválasztás alatt - írja Ungár Péter, az LMP társelnöke Facebook-posztjában. 

Az LMP döntése abból fakadt, hogy azt gondoltuk, hogy jeleznünk kell azt, hogy van olyan párt, amely szerint mind az ország szellemi légkörének, mind a hallgatók lelki egészségének ártalmas a szellemi polgárháború rikoltozó ágyúinak célpont nélküli puffogtatása. 

 

A tüntetéssel ugyanakkor nem ér véget a bulivonat: a Karácsony Gergelyt támogató koalíció olyan javaslatot nyújtott be néhány napja, melynek elfogadása esetén a Fővárosi Közgyűlés élne a felterjesztés jogával, és felszólítaná az Országgyűlést, hogy módosítsa az Alaptörvényt a közvetlen elnökválasztás érdekében. 

 

Igen, jól olvasták.  Ezzel az egésszel csak a kisebbik probléma az, hogy a következetesség nehezen olvasható ki belőle, hiszen néhány hete még azt kellett hallgatni a járatritkítással kapcsolatban, hogy a választók levágásra ítélt pulykák, akiknek a véleményét nem lehet egy olyan összetett kérdésben meghallgatni, mint az, hogy mikor jöjjön a busz. 

A nagyobb probléma az, hogy Karácsony Gergely megint pontosan úgy viselkedik, mint aki nem azért indul egy választáson, hogy vezesse ezt a várost, hanem ellenzéki pártvezető/miniszterelnök/köztársasági elnök szeretne lenni. Erről pedig már van tapasztalatunk, pontosan tudjuk, hogy ennek a folyamatnak két vesztese szokott lenni: az ellenzék és a város maga. 

 

Szerintünk ez a város megérdemel egy olyan jelöltet, aki nem csupán eszköznek használja arra, hogy fix megszólalási lehetősége legyen minden ellenzéki tüntetésen, hanem az is érdekli, hogy mitől lesz jobb, élhetőbb és sikeresebb a város, erről beszél a kampányban, és a felhatalmazást is erre kéri. Karácsony Gergely sokadszorra bizonyítja, hogy nem ilyen jelölt. Ezért a köztársaság pártiak helyett itt az ideje a Budapest pártiak többségének a közgyűlésben, hiszen akkor lehetne a felterjesztés jogával élni a HÉV-ek fejlesztéséről, a fővárosi kórházhelyzetről vagy a kiemelt beruházások és így a Rákos-Dubaj projekt ellen.

indexkép: Balogh Zoltán - MTI/MTVA

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló