2024. április 13., Ida

Mindenki ügye

#tüntetés #pedofil botrány

Tüntettek ellenzéki pártok Budapesten, Bencsik szerint a pedofilügy műbotrány

2024.02.26. 08:37


A közvetlen köztársaságielnök-választásért rendezett tüntetést a Demokratikus Koalíció (DK), a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd-Zöldek vasárnap délután Budapesten, a Kossuth Lajos téren. A felszólalók Novák Katalin leköszönő államfő kegyelmi döntését és az Orbán-rendszert bírálták.

 

Dobrev Klára, a DK árnyék-miniszterelnöke, európai parlamenti (EP-) képviselője a bicskei gyermekotthon ügyéről azt mondta, ez a történet nem Novák Katalin, vagy Varga Judit volt igazságügyi miniszter, vagy Balog Zoltán református püspök egyszemélyes akciója. Az elmúlt hetekben kiderült, egy egész hálózat dolgozott azon, hogy ezek a bűnök rejtve maradjanak, hogy a gyerekek éveken keresztül szenvedjenek - mondta.

 

Szerinte ezért "az egész orbáni fideszes pedofilhálózat" felelős, amely a fejétől bűzlik, és az élén Orbán Viktor miniszterelnök áll.

 

Orbánnak kell mennie, Orbán rendszerének kell megbuknia, különben marad a pedofilhálózat - hangoztatta.

 

A rendezvényen felszólalt Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestre, Szabó Tímea (Párbeszéd), Kunhalmi Ágnes (MSZP) Bedő Dávid és Fekete-Győr András (Momentum), Iványi György lelkész és Varjú László (DK).

A rendezvényt követően a Hír TV-ben Bencsik András úgy nyilatkozott, hogy szerinte Gyurcsány„tulajdonképpen újfent meghirdette a szuperbaloldali összefogást, és annak érdekében használta fel ezt az egész pedofil balhét, műbalhét - mert ez egy műbalhé.

indexkép: MTI/Illés Tibor

 

 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló