2024. július 25., Jakab Kristóf

Mindenki ügye

#ukrajna #google maps #háború

Ukrán háborús helyekről lehet képeket nézegetni a Google Maps-en


Meg lehet nézni, mivé lettek az orosz megszállás után különböző települések, de látni lehet a világ legnagyobb repülőgépének roncsait is.

azonnalipp

Ukrán háborús helyszínekről tett közzé panorámafotókat a Google Maps. Az új képeken olyan helyszíneket lehet böngészni, amelyek az orosz invázió után megszállás alá kerültek, de azóta az ukrán hadsereg az orosz visszaonulás nyomán ismét átvette a hatalmat.

 

Az internetezők így Borodyankáról, Bucsáról, Irpinyről és a hosztomeli repülőtérről is panorámafotókat nézhetnek meg.

ukrajna-rombolás
Kép forrása: Google Maps

Hosztomellt február 24-én ostromolták meg az oroszok, akik helikopteres támadásban el is foglalták a repteret. Itt semmisült meg a világ legnagyobb teherszállító repülőgépe, az AN-225-ös. Amikor az orosz erők vereséget szenvedtek a Kijev környéki harcokban, visszavonultak a területről és harc nélkül feladták a repülőteret is, amely 34 napig tartó megszállás után március 31-én került ismét ukrán irányítás alá. Az oroszok egészen a fehérorosz határig vonultak vissza, feladva az addig elfoglalt területeket észak-Ukrajnában.

 

Bucsa mára már az Ukrajnában elkövetett orosz népírtás szimbolikus helyszíne lett, miután a visszavonulásuk után számos hátra kötött kezű kivégzett civil holttestére bukkantak itt az ukrán hatóságok.

 

Ugyanúgy civilek ellen elkövetett attrocitásokról számolt be a média Irpinyből és Borodyankáról is.

 

(Ezt a cikket az Azonnali szállította.)

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló