2024. június 22., Paulina

Mindenki ügye

#orbán viktor #európai unió #vétó

Ukrajna uniós tagsága rossz döntés, de a miniszterelnök nem vétózta meg a csatlakozási tárgyalásokat, az 50 milliárd segélyt viszont de

Csarnó Ákos - MTI 2023.12.15. 08:00

Inkább kivonult a döntés idejére és nem vett részt a szavazásban

 

 

Ukrajna uniós tagsága rossz döntés, Magyarország ebben a rossz döntésben nem kíván részt venni - jelentette ki Orbán Viktor.

 

A miniszterelnök Brüsszelben, az uniós csúcstalálkozó szünetében rögzített üzenetében kijelentette: Magyarország álláspontja világos, Ukrajna nem felkészült arra, hogy az Európai Unió megkezdje vele a tárgyalásokat az uniós tagságról.

 

Teljesen értelmetlen, irracionális és helytelen döntés ilyen körülmények között megkezdeni Ukrajnával a tárgyalásokat, és Magyarország nem is módosítja az álláspontját - emelte ki a miniszterelnök.

 

Közölte, ellenben 26 másik ország ragaszkodott ahhoz, hogy ez a döntés megszülessen. Ezért Magyarország úgy döntött, hogy ha 26-an így döntenek, menjenek a maguk útján - jelentette ki. Magyarország ebben a rossz döntésben nem kíván osztozni, és ezért Magyarország a döntéstől a mai napon távol maradt - tájékoztatott.

 

Érdekesség, hogy a legutóbb elindított nemzeti konzultáció egyik kérdése közvetlenül Ukrajna csatlakozásáról szól, ennek a szellemiségétől távol állt a miniszterelnöki távolmaradás.

 

411168875_10160768580922521_9053090764569828868_n

 

A miniszterelnök később arról adott tájékoztatást, hogy mind az Ukrajnának szánt 50 milliárd eurós segély, mind az uniós új költségvetést megvétózta, vagyis ezek a döntések nem születtek meg. Most az uniós politikusok alternatív megoldások keresésébe kezdtek.

Korábban írtunk arról, hogy a miniszterelnök politikai igazgatója, Orbán Balázs szerint a magyar kormány hajlandó lenne feloldani a vétóját az Ukrajnának szánt  50 milliárd eurós európai uniós támogatás ügyében, ha Magyarország megkapja az összes befagyasztott uniós támogatást – mondta a Bloombergnek adott interjúban.

indexkép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

 

 

Támogasd a hatalomtól független újságírást!

Bár a kormánymédia megpróbálja elhitetni, hogy a tőlük független szerkesztőségek úsznak a pénzben ez közel sincs így.

Amennyiben neked is fontos, hogy sokáig legyen még a hatalmat ellenőrző hang, akkor támogast adománnyal a mi munkánkat is segítő Nemzeti Újságírók Demokratikus Egyesületét.

Adományodat ide utalhatod: 10918001-00000113-44920004.

Köszönjük!

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egerben láttam, hallottam csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló