2023. október 3., Helga

Mindenki ügye

#fidesz #ellenzéki összefogás #török gábor #választás 2022

Török Gábor: Saját magával fog megküzdeni a Fidesz az áprilisi választáson

Kovács Dávid 2022.01.26. 10:33

A politikai elemző szerint az oltásellenes Mi Hazánknak több esélye van 5 százalék közelébe jutni, mint a Kutyapártnak.

Az áprilisi országgyűlési választás és az azt megelőző kampányidőszak lehetséges alakulásáról és forgatókönyvéről beszélt Török Gábor politikai elemző kedd este az InfoRádió Aréna című műsorában.

 

A politológus szerint a parlamenti választás eredményét nem az országos listákra leadott szavazatok fogják eldönteni, hanem az, hogy mi lesz a 10-15 legfontosabb, billegő egyéni választókerületben. Ezekben akár néhány száz vagy tíz szavazaton is múlhat egy-egy mandátum sorsa, azaz ilyen kis különbségeken múlhat majd, ki alakíthat kormányt.

 

Az 50 perces beszélgetés legfontosabb állításait a Telex szemlézte:

 

1. A kampány egyelőre csendes, a felek kivárásra játszanak, a Fidesz nem akar túl korán indítani, az ellenzék kampányára vár.

 

2. A poltikai táborok egyelőre a saját szavazóikhoz beszélnek, a választást eldöntő bizonytalanok figyelméért várhatóan az utolsó hetekben indul majd verseny olyan témákkal, amelyek majd vacsora közben is előkerülhetnek.

 

3. A Fidesz valójában saját magával fog megküzdeni: a kampányt az fogja eldönteni, hogy az emberek a fideszes kormányzás jó oldalát és eredményeit látják, vagy azt mondják, hogy jöjjön bárki, csak ne ők maradjanak hatalmon.

 

4. A Mi Hazánk ügyesen rátalált az oltásellenességre, ezzel több esélye van 5 százalék közelébe jutni, mint a Kutyapártnak.

 

5. A választás legnagyobb meglepetése az lenne, ha Gattyán György pártja, a Megoldás Mozgalom egy százaléknál több szavazatot tudna szerezni.

 

A teljes beszélgetést itt lehet megnézni:

 

 

 

 

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

További hírek

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló