2022. január 19., Sára Marió

Mindenki ügye

#oltás #olimpia #tokió 2020 #szlalomkenu

Lemondott az olimpiai szereplésről az egyik sportolónk, miután kötelezővé tették az oltást

Barna Benedek 2021.07.17. 16:23

Ő lett volna az első, aki Magyarországot képviseli szlalom kajak-kenuban az olimpián.

 

A kajak-kenu szlalom szakágban kvótás Schmid Julia lemondott a tokiói ötkarikás szereplésről a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) azon döntését követően, miszerint csakis Covid-19 ellen védett sportoló lehet a magyar csapat tagja, azaz aki nem eset átt a betegségen annak be kell oltatnia magát – számolt be az MTI szombaton.

A Magyar Olimpiai Bizottság elnöksége július 9-én döntött arról, hogy csakis Covid-19 ellen védett sportoló lehet a magyar csapat tagja a tokiói olimpián. Ezt követően a szlalom kajakban visszaosztott kvótával rendelkező Schmid Julia jelezte, hogy ezen okból lemond az olimpiai indulásról, így a Magyar Olimpiai Bizottság visszavonja nevezését a július 28-án kezdődő versenyre

– jelentette be szombati közleményében a MOB, amely jelezte: a témában további kommentárt nem kíván tenni.

schmid-
Fotó: Martin Divisek / MTI / EPA

A szlalom szakágban magyarok eddig nem indultak, az osztrákoktól honosított Schmid Julia lett volna az első, aki hazánkat képviseli a sportágban az olimpián. Nem számított esélyesnek, a tisztes helytállás lett volna az elvárás vele szemben. Kiválásával jelenleg 173 fős a magyar csapat a jövő pénteken kezdődő tokiói olimpián.

 

Schmid – aki egyébként július elején már kiutazott Japánba – nemrég, még olimpiai indulóként a Telexnek úgy nyilatkozott:

Nagyon büszke vagyok rá, hogy Magyarországot képviselhetem a tokiói olimpián. Örülök annak, hogy a magyar szövetséget támogathatom, hogy több fiatalt nyerjenek meg a szlalom szakágnak, amely talán egyszer olyan erős lesz, mint a sprint szakág.

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló