2022. január 18., Piroska

Mindenki ügye

#olimpia #tokió 2020

Minden olimpikonunkat beoltjuk

Nagy Donát 2021.07.10. 14:18

Ha valaki nem lenne hajlandó oltakozni, az nem utazhat ki Tokióba.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnökségének pénteki döntése értelmében a magyar sportolók csak akkor vehetnek részt a július 23-án kezdődő tokiói olimpián, ha védettek a koronavírussal szemben.

 

A MOB honlapja szerint az elnökség egyhangúlag fogadta el az orvosi bizottság javaslatát, és ezzel határozati szintre emelte a korábban megfogalmazott álláspontját. A beszámoló szerint az egyik szerb evezős pozitív mintát adott Japánban, majd a vele utazó négy társát is két hétre karanténba helyezték. A MOB orvosi bizottsága ezután tette meg javaslatát.

D__YT20210701004
Illusztráció. A tavalyról idénre halasztott, július 23. és augusztus 8. között Tokióiban megrendezésre kerülő olimpián versenyző magyar csapat tagjainak eskütétele a budapesti Nemzeti Táncszínházban 2021. július 1-jén. Fotó: MTI/Illyés Tibor

 

A rendkívüli elnökségi ülésen elhangzott, hogy a 363 tagú magyar delegációból 176-an sportolók.

Mindössze hárman nem rendelkeznek védettséggel.

A szerb sportolók esete megmutatta, hiába voltak korábban olyan jelzések, hogy egy esetleges pozitív PCR-tesztet mérlegelés követ majd, a japánok üzenete egyértelmű: ha egy sportoló nem védett, nemcsak saját, hanem csapattársai részvételét is kockára teszi

- emelte ki Kulcsár Krisztián, a MOB elnöke.

 

Hangsúlyozta, nyilvánvalóan mindenki tisztában van vele, hogy nincs százszázalékos biztonság, ugyanakkor minden egyéb kérdést háttérbe kell szorítania annak, hogy senki ne essen el azért az olimpiai részvételtől, mert ezen a téren a MOB nem tett meg minden tőle telhetőt.

 

Csatlakozzon Eger legnagyobb online közösségéhez, legyen tagja tematikus Facebook-csoportjainknak is! Találkozzunk az Egri ügyek csoportban is, már csak egy kattintás!
Van egy jó sztorija, témajavaslata, de félti a névtelenségét?
Küldje el biztonságos csatornánkon, így garantáltan inkognitóban marad!
Köszönjük, ha hozzászól a cikkhez, de kérjük, ezt kulturált formában tegye!

Friss cikkeink a rovatból

Címoldalról ajánljuk

Még egy kis olvasnivaló